HunHír.info

2018. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Humanitárius katasztrófa fenyegeti a hős ukrán várost

2014. augusztus 05. 13:50

Az ukrán puccskormány hadserege sújtotta kelet-ukrajnai Luhanszk városa a humanitárius katasztrófa szélére sodródott: napok óta nincs áram és vezetékes víz a megyeközpont jelentős részében, szünetel a szemétszállítás, nem működnek sem a vezetékes, sem a mobiltelefonok, az internet sem érhető el.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A városi tanács keddi közlése szerint több kerületben már egy hete nincs áram. Az áramszünet miatt a vízszivattyúk sem működnek, így több kerületben nincs vezetékes víz sem. A rendkívül feszült helyzetben klórt sem szállítanak egy ideje Luhanszkba, így a csapvíz egyre szennyezettebbé válik, fogyasztása egyre veszélyesebb a lakosok egészségére.

A sérült áramelosztókat és vezetékeket a szakemberek az ukrán fegyveres erők és a szeparatisták között szűnni nem akaró harcok miatt nem tudják megközelíteni, hogy kijavítsák a meghibásodásokat. Ráadásul alkatrészekre, új berendezésekre és a szerelésekhez szükséges eszközökre lenne szükségük a város életét leginkább nehezítő áramhiány megszüntetése érdekében, ezeknek a városba szállítása azonban a harcok miatt lehetetlen.

A luhanszki városvezetés a legalapvetőbb kommunális szolgáltatások biztosítására sem képes. Megsérültek a szemétszállító járművek, emiatt szünetel a szemétszállítás is a nyári hőségben, ami ökológiai katasztrófával fenyeget.

A városi tanács közlése szerint a csaknem félmilliós nagyváros lakóinak több mint fele, mintegy 250 ezren - főként idősek és kisgyermekes családok - nem tudják elhagyni a települést, mert vagy nincs rá pénzük, vagy nincs hová menniük. Kénytelenek ezért az állandó fegyveres összetűzések közepette a városban maradni, ahol a boltokban már fogytán vannak az élelmiszerkészletek. Súlyos gondot jelent a gyógyszerhiány és az, hogy már csak kevés patika működik a városban.

A kormánycsapatok támadásai miatt megsérült civil lakosokat ellátó négy kórház épülete részben beomlott, három rendelőintézetben is súlyos károk keletkeztek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat