HunHír.info

2018. Áldás hava 23. nap, Izár napja.

Nem tény az izraeli szabadkőműves terrorállam létezése?

2014. augusztus 02. 15:45
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A jobb időket is megélt Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSz) tegnap felháborodott, hogy Érpatak Önkormányzata közleményben tiltakozott az izraeli szabadkőműves terrorállam népirtása ellen, amit az MTI az Önkormányzati Sajtószolgálat felületén közzé is tett, majd felszólította azt, hogy szövegét távolítsa el felületéről. Igen, nem tévedés: az ugyebár az emberi jogok kiteljesedéséért élő és haló szövetség a jelek szerint köszönő viszonyban sincsen a tényleges valósággal.

Magyar Menedék - Migránsokk

De lássuk sorjában a történéseket! Kedden került fel a nevezett felületre a szóban forgó tiltakozás szövege. Íme:

„Érpatak Község Önkormányzata tiltakozni kíván a nemzetek biztonságát veszélyeztető, világuralomra törő izraeli szabadkőműves terrorállam háborús bűnei ellen. Úgy gondoljuk, hogy nem csak – állandóan megfelelve a médiaterrornak és a véleménydiktatúrának – a múltbéli népirtásokra kell emlékeznünk, hanem azokra is, amelyek napjainkban a szemünk előtt zajlanak. A tiltakozó megemlékezés fő motívuma Simon Peresz államfő és Benjámín Netanjáhú miniszterelnök háborús bűnei miatti halálbüntetések kihirdetése és azok jelképes végrehajtása lesz.”

A MÚOSz emberjogi aktivistáinak mindezeken való felháborodását tegnap a HVG így tolmácsolta:

„Felháborította az újságíró-szövetséget, hogy az MTI közzétett egy érpataki tüntetésről szóló felhívást az Önkormányzati Sajtószolgálat felületén.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy a Magyarország önkormányzatait megszólító, szélsőséges szemléletű és hangvételű szöveget az MTI-ÖS hírei közül három nap múltán sem törölték. Mi több, az oldal legolvasottabb közleményeként a nyitóoldal kiemelt helyén ajánlják olvasóiknak. Teszik ezt annak ellenére, hogy a nyílt mozgósítást tartalmazó – pontos helyszín- és dátummegjelöléssel tüntetésre invitáló – közlemény a saját szabályzatukat is nyilvánvalóan sértő tartalom – írta a Magyar Újságírók Szövetsége.

Az ÖS közzétételi és működési szabályzatának 7. pontja szerint ugyanis „az ÖS-közlemény tartalma nem lehet alkotmányellenes, jogsértő, közízlést vagy közerkölcsöt sértő, nem sértheti a személyhez fűződő jogot és a levéltitkot, valamint nem veszélyeztetheti az ÖS, illetve az MTI jó hírét és üzleti érdekeit, továbbá nem tartalmazhat nyilvánvaló valótlanságot. Az ÖS közlemények nem mozgósíthatnak tüntetésre, bojkottra” – idézte a MÚOSZ.

A MÚOSZ felszólítja az MTI vezetőit, hogy szabályzataikat betartva távolítsák el az adófizetők pénzéből fenntartott felületről az érpataki tüntetésre mozgósító hírt.”


Nos, a napokban számtalanszor emlékeztettünk arra, hol tartunk, ha már miniszterelnöki szinten is tiltakozást vált ki a fizetett politikai aktivisták működése, akik bel- és külföldön nem éppen hazánk jó hírnevét öregbítik. Az iménti nyilatkozat szerint önmagukat magyarnak mondó újságírók is szép számmal akadnak közöttük. Olyanok, akikről sok minden elmondható, de egy biztosan nem. Az, hogy függetlenek, semlegesek, egyszóval: objektívek.

Persze mondhatnók, amúgy fából vaskarika az általuk mégis annyiszor hangoztatott, a közszolgálati médiumok működésének kritériumaként emelgetett függetlenség, semlegesség, objektivitás. Hiszen a leírt vagy kimondott szöveg nem lehet stílustalan, és abból azonnal kiérezhető szerzőjének, az újságírónak az orientációja. Ezzel nincs is hát baj. A baj azzal van, ha az ember szemét rögvest kiverő tényekről az újságíró nem vesz tudomást. Ez esetben arról, ami Izraelben, közelebbről a gázai övezetben másodpercről másodpercre történik.

Követeli ellenben a neki nem tetsző sajtóközlemények bojkottálását és az értük kijáró szokásos címkék kiosztását. Sőt ha így megy tovább, lassan már a címbeli kérdés nyilvános feltevésének szintúgy büntetőjogi szankciókkal való sújtását is. Mindenesetre egy nagy tanulságot levonhatunk a MÚOSz reakciójából. Éspedig azt, hogy pontosan annyit ér az, mint a Néphazugság megannyi múltbeli és jelenbeli megnyilatkozása. Mint volt például az, hogy hazugság a szovjet csapatok bevonulása Afganisztánba.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat