HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

A Kába-kő elpusztítására szólított fel a nyugat által kiképzett terrorhadsereg

2014. július 31. 19:01
Hunhír.info

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű ultraextremista szunnita terrorszervezet állítólag arra szólította fel Twitter-oldalán híveit, hogy semmisítsék meg az iszlám vallás legfontosabb ereklyéjét, a mekkai Kába-követ.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

"Az emberek azért mennek Mekkába, hogy köveket érintsenek meg, nem pedig Isten miatt" - írta sajtóértesülések szerint Twitter-oldalán Abu Turab al-Mugaddasi, a korábban Iraki és Levantei Iszlám Állam néven működő terrorista szervezet tagja.

Az időközben eltávolított bejegyzésben a szélsőséges terrorista kifejtette, később betörnek majd Szaúd-Arábiába, és elhurcolják az ereklyét. "Ha Allah úgy akarja, megöljük azokat, akik köveket imádnak, és elpusztítjuk a Kábát" - tette hozzá állítólag al-Mugaddasi. A kijelentést a török média kezdte el terjeszteni, és az egész iszlám világban hatalmas felzúdulást keltett.

Az Irak és Szíria jelentős részét elfoglaló, és Iszlám Állam néven kalifátust alapító szervezet a hírek szerint jelenleg arra készül, hogy elfoglalja a Szaúd-Arábiában, az iraki határ közelében fekvő Arar városát. Ez a település mindössze 15 órányi autóútra fekszik Mekkától, ahol a Kába-kő található.

A Kába egy több mint tíz méter magas, fekete gránitdarab, amelynek hétszer történő körbejárása annak a szent zarándoklatnak része, amelyet élete során legalább egyszer minden muszlimnak teljesítenie kell. A hádzsnak nevezett zarándoklat az iszlám "öt pillérének" egyike.

A szélsőséges szunniták az általuk elfoglalt területeken sorra pusztítják el a mecseteket, ereklyéket és emlékműveket. Az iraki Moszul lakói arról számoltak be, hogy városukban több szent helyet megsemmisítettek a dzsihádisták, köztük Jónás próféta sírját. Az IÁ korábban azzal fenyegetőzött, hogy lerombolja az ország leghíresebb, a 12. században épített minaretjét.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat