HunHír.info

2018. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Emberkínzó mocsadékok mernek pofázni az állítólagos magyarországi antiszemitizmusról

2014. július 31. 12:49
Hunhír.info

A feltételezett terroristákkal való brutális bánásmóddal és a kongresszus félrevezetésével vádolja a Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) egy szenátusi titkos jelentés.

Magyar Menedék - Migránsokk

"Ez a (szenátusi) jelentés olyan történetet tár fel, amelyre egyetlen amerikai sem lehet büszke" - olvasható a Fehér Ház által kiadott dokumentumban, amelyet az AP csütörtökön tett közzé. Az amerikai hírügynökség egyik újságírójának az elnöki hivatal véletlenül küldte el e-mailben a szenátusi jelentés nyomán írt közleményt. A négyoldalas dokumentum tartalmazza azokat a vitatémákat is, amelyekre előzetesen az amerikai külügyminisztérium tett javaslatot a szenátus megállapításaira válaszul. A szenátusi titkos jelentés kivonatát a következő hetekben teszik közzé.

A szenátus szerint a CIA a 2001. szeptember 11-i merényleteket követően elfogott al-Kaida-tagokkal sokkal brutálisabban bánt annál, mint ahogy azt korábban feltételezték. A jelentés szerint az ügynökség félrevezette a kongresszust és az igazságügyi tárcát kihallgatási programjáról.

A jelentés nem vonja le azt a jogi következtetést, hogy a CIA bizonyos tevékenységei kimerítik a kínzás fogalmát, ugyanakkor a dokumentumot olvasó, névtelenül nyilatkozó források szerint néhány esetben az őrizetbe vett személyekkel szembeni fellépést a közfelfogás szerint kínzásnak lehet tekinteni. A külügyminisztérium úgy véli, a jelentés "nem hagy kétséget afelől", hogy néhány esetben a feltételezett terroristák vallatása megalázó volt, és az elszenvedőknek súlyos fájdalmat okozott. A szenátus megállapította, hogy a CIA vitatott módszerei - mint például az ütés, az alvásmegvonás és a vízben fuldokoltatás technikája - több kárt okoztak, mint amennyi eredmény remélhető volt tőlük.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat