HunHír.info

2018. Napisten hava 21. nap, Napisten ünnepe napja.

Gaudi elcsípte az osztrák elnököt, majd levélben válaszol neki

2014. április 09. 15:02
Hunhír.info

Óvatosságra intett Heinz Fischer osztrák elnök szerdán Strasbourgban az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűléséhez delegált orosz küldöttség mandátumát megkérdőjelező felvetést illetően. Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője sikeresen elcsípte az osztrák elnököt, hogy a zsebszerződésekkel kapcsolatosan kérdezze. Levélben kap választ.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Az ET Parlamenti Közgyűlése ezen a héten tartja egyhetes tavaszi ülésszakát. A hétfői nyitó ülésen, az ülésszak végleges napirendjének elfogadásakor megszavazták azt az indítványt, hogy a Krím orosz bekebelezése miatt csütörtökön tartsanak vitát arról, indokolt-e az orosz képviselők mandátumának felülvizsgálata, illetve szavazati joguk felfüggesztése.
Fischer - az ET miniszteri bizottságának soros elnöki tisztét ellátó Ausztria államfője - szerdán szólalt fel az ülésszakon, majd válaszolt felvetésekre.
Az ukrajnai válsággal kapcsolatban azt mondta: osztja a Velencei Bizottság szakértőinek értékelését, miszerint az orosz lépések sértik a nemzetközi jogot, és elfogadhatatlan lenne, ha orosz részről folytatnák Ukrajna destabilizálását. Ugyanakkor azt hangoztatta, hogy a párbeszéd lehet a válság megoldását célzó egyetlen út, és hogy "az ajtókat meglehetősen könnyű bezárni, de ha egyszer azok bezárultak, akkor sokkal nehezebb újranyitni".

Fischer azt kérte az ET Parlamenti Közgyűlésében ülő - Európa 47 országából, köztük Ukrajnából, illetve Oroszországból érkezett - képviselőktől, hogy helyezzék történelmi összefüggéseibe a válságot, vegyék tekintetbe valamennyi érintett ország szempontjait. Az osztrák elnök helytelennek tartaná, ha Ukrajna, "ez a nagy és fontos ország" belekényszerülne az egymással szembenálló két tábor valamelyikébe, az EU vagy az Oroszországi Föderáció táborába.

Gaudi Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője telefonon arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az államfői szónoklat után kérdést kívánt feltenni az osztrák elnöknek a magyar termőfölddel kapcsolatos zsebszerződésekkel kapcsolatban, amelyek ügyében vita van Magyarország és Ausztria között. Ezt a plenáris ülésen nem tehette meg, mert nem kapott szót. Később azonban, az ülés után módja volt megkérdezni Fischertől, miként vélekedik arról a nemzetközi jogi normáról, miszerint a pénzügyi erőfölénnyel való visszaélés révén tilos valamely ország polgárainak felvásárolniuk egy másik országban a termőföldet. Az osztrák államfő írásban ígért választ a kérdésre.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tatárlaka és Tordos üzenete - Mandics György Záhonyi AndrásTatárlaka és Tordos üzenete
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 880 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat