HunHír.info

2018. Álom hava 19. nap, Bodony napja.

Pokollá teszik azon településeket, ahová „menekülnek”

2014. április 08. 06:44
Kincses Albin - Hunhír.info

ciganytelep.jpgAz Amnesty International jelentése szerint az európai kormányok nemcsak hogy képtelenek megakadályozni a romák elleni diszkriminációt és rasszista támadásokat, de néhány esetben még fűtik is az előítéleteket. A megélhetési "menekültek" viszonyulása a társadalomhoz megint kifelejtődik az egymércés, vérlázítóan diszkrimináló jelentésből.

Menedék - Baráthosi

Élesen bírálta az Európai Unió központi szerveit és tagállamait az április 8-i roma világnap alkalmából az Amnesty International (AI) jogvédő szervezet, amelynek most kiadott jelentése szerint az európai kormányok nemcsak hogy képtelenek megakadályozni a romák elleni diszkriminációt és rasszista támadásokat, de néhány esetben még fűtik is az előítéleteket.

"Az elmúlt években jelentősen nőtt Európában a romák elleni erőszakos cselekmények száma" - mutatott rá John Dalhuisen, az AI európai és közép-ázsiai programigazgatója a nemzetközi jogvédő szervezet magyarországi csoportja által eljuttatott közleményben.

Mint fogalmazott, "európai vezetők túl gyakran járultak hozzá olyan előítéletek kialakulásához, amelyek a romaellenes erőszakot erősítik azzal, hogy antiszociálisnak és nemkívánatosnak állítják be a romákat. Mindeközben a hatóságok általánosságban elítélik a legszembetűnőbb romaellenes erőszakot, de vonakodnak attól, hogy elismerjék valós mértékét, és sokszor lassítják az ellene folytatott harcot".

Az AI kedden kiadott, Igazságot: Európa képtelen megvédeni a romákat a rasszista támadásoktól című jelentésében azokat az erőszakcselekményeket és zaklatási eseteket vizsgálta, amelyeket cseh-, francia- és görögországi hivatalos személyek és civilek követtek el a romák elleni gyűlöletből. A kutatásból az is kiderült, hogy a bűnüldöző szervek képtelenek megelőzni és kivizsgálni a rasszista támadásokat, és Európa-szerte "sok rendőrőrsön továbbra is jelen van a rasszista magatartás, amit inkább letagadnak, mintsem tennének ellene".

Dalhuisen hangsúlyozta, hogy bár az EU "teljes törvényhozói fegyvertára rendelkezésre áll, hogy biztosítsa az erőszak és általában a diszkrimináció elleni fellépést", Brüsszel eddig "mégsem tett semmit annak érdekében, hogy felhívja a tagállamok figyelmét a romák nyilvánvaló és módszeres megkülönböztetésére".

A jogvédő szervezet a roma világnapon ezért arra szólította fel az EU-t és a tagországok kormányait: "kövessenek el mindent annak érdekében, hogy megszűnjön a romaellenes diszkrimináció, intolerancia és erőszak a kontinensen".

A szoális segélyekért útra kelő, élősködő, bűnöző, rabszolgatartó cigány hordákról megint egy szó sem esik,a háttérrhatalmi áljogvédő megint általánosságban fogalmaz. A cigányok. ha kivágnak valahonnan egy cigány segélyvadász, akkor megy az ajvékolás, hogy üldözik a cigányokat. Ha agyonvernek kér forintért egy idős embert, akkor már nem cigányként szerepel, hanem állampolgárként. Ez az álszent liberákdemokratikus szemlélet vezetett oda, hogy az emberek rettegnek, ha környezetükben megjelennek a cigányok, és mégis mindig az agresszorok szerepelnek szegény áldozatként. Próbálják úgy beállítani a nemlétező világhatalom szolgálatában álló álca-jogvédők, hogy a többségiek csupán bőrszínük, származásuk miatt gyűlölik a cigányokat, nem pedig BŰNÖZŐ CSOPORTJAIK, BEILLESZKEDÉSKÉPTELEN HORDÁIK miatt. Semmi gond nincs a beilleszkedő, sorsáért tenni akaró cigánnyal, azt támogatni kell, szt pedig aki megsérti a törvényeket és társadalmi normákat, üldözni és felelősségre vonni. Mint minden más származású embert.

Hunhír.info - mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat