HunHír.info

2018. Napisten hava 24. nap, Csörsz napja.

Hasba rúgta a 73 éves néni a rablót

2014. április 02. 14:34
Hunhír.info

Lőrinci. Egy 73 éves asszonyt akart kirabolni az a visszaeső bűnöző, aki a sikertelen próbálkozás után hamar a fogdára, majd a bíróságra került.

T. Zoltán 30 éves lőrinci lakos - akit korábban fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt ítéltek 5 év börtönre - ismét anyagi gondokkal küzdött, ezért eltervezte, hogy a szülei házától nem messze lakó, egyedül - és a vádlott által feltételezetten jó anyagi körülmények között - élő sértett családi házába betör azért, hogy ékszereket és készpénzt szerezzen.


Áldozatának kiválasztásában az motiválta, hogy az idős asszony részéről ellenállásra nem számított. 2014. március 21-én éjfélkor a szülei lakásán a kezére egy gumikesztyűt, arra pedig egy villanyszerelő kesztyűt húzott, sötét ruhába öltözött, arcát egy kötött sapkával takarta el, és elindult a sértett házához, ahol a kerítésen keresztül bemászott az udvarra. Itt könyökkel betörte a lakóház ablakát, majd azon át behatolt a lakásba. Az üvegcsörömpölésre felébredt a sértett, aki a házban szembetalálkozott a vádlottal.

T. Zoltán megragadta a sértett védekezésül felemelt kezeit és azokat erősen megszorítva pénzt követelt, miközben az idős nőt visszatolta a szobába, ahol az ágyára lökte. A sértett a dulakodás során felismerte támadóját, ezért kérte, hogy „Zoli ne csináld”, mire T. Zoltán enyhített a szorításán, amit a 73 éves asszony arra használt ki, hogy hasba rúgta a vádlottat, aki elmenekült a helyszínről.

A rendőrség néhány napon belül elfogta a tettest. T. Zoltánt március 29-én bűnügyi őrizetbe vették, majd a nyomozás iratait - a szükséges bizonyítás lefolytatása után - március 31-én vádemelési javaslattal küldték meg a Hatvani Járási Ügyészségnek. Az ügyészség az iratok soron kívüli vizsgálatát követően még aznap vádat emelt az ügyben a Hatvani Járásbíróság előtt. A járásbíróság másnap előkészítő ülésen hozott döntést a kényszerintézkedés tárgyában, és 30 napra elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

Tekintettel arra, hogy az ügyészség minősített rablás bűntettével vádolja T. Zoltánt, az ügyben bíróság elé állításra nem kerülhetett sor, mert a törvény azt a vád tárgyává tett, öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető súlyos bűncselekmény esetén nem engedi meg. A tárgyalásra és az ítélethozatalra ugyanakkor az előzetes letartóztatás határidejének lejárta előtt sor kerülhet - tájékoztatta a heol.hu-t Dr. Konkoly Thege László főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat