HunHír.info

2018. Napisten hava 21. nap, Napisten ünnepe napja.

Nem kapott cigarettát, brutális kegyetlenséggel gyilkolt R. Dávidka

A drága rokon, R. Tamáska segített eltűnteni a nyomokat

2014. március 31. 15:22
Hunhír.info

2012 szeptemberében kegyetlen gyilkosság rázta meg Hajdúszovátot. Egy kora reggelen érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az Ady Endre utca árkában holttestet találtak. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az elhunyt személy egy 58 éves helyi férfi, akit olyan kegyetlenül megvertek, hogy helyszínen belehalt a sérülésekbe.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

A faluban az áldozatot sokan ismerték és mindenki értetlenül állt az események előtt, hiszen elképzelni sem tudták a helybéliek, kinek árthatott a férfi.

Ma már tudjuk a választ: senkinek. Egy, akkor mindössze 17 éves cigány - R. Dávid - azért gyilkolta meg a férfit, mert nem kapott tőle cigarettát. A gyilkost egy hónap múlva fogta el a rendőrség. A bíróság elé végül nem csak R. Dávidnak, hanem sógorának, R. Tamásnak is kellett állnia, utóbbinak bűnpártolás miatt.

A vádirat tartalmazza, hogy R. Dávidot lakóhelyén agresszív, kötekedő személynek ismerik, aki gyakran beleköt a gyengébbekbe. A bűncselekmény elkövetésének napján – 2012. szeptember 8-án – a fiú (a Dehír.hu cikke következetesen hallgat a származásáról - a szerk.) körülbelül este nyolc órakor érkezett meg a település sörözőjébe, ahol ismerőseivel italozott, miután korábban már marihuánás cigarettát szívott. A fiatalember innen záráskor távozott. Az áldozat nyolc óra körül érkezett meg a község másik vendéglátóhelyére, ahol biliárdozott és szeszes italt fogyasztott. Zárórakor az italbolt üzemeltetője felajánlotta neki, hogy gépkocsijával a sörözőig elviszi. A sértett tíz óra körül szállt ki az autóból, s elindult hazafelé. Eközben a vádlott lakása irányába tartott.

Az elsőrendű vádlott és a sértett a település tejcsarnoka környékén találkozott össze negyed tizenegy körül. R. Dávid meglátva a sértettet, tüzet és cigarettát kért tőle, s mivel a férfi ezt megtagadta, haragra gerjedt. Az árok és a járda közötti szakaszon nekiment a sértettnek és verni kezdte: egyszer ököllel a fején megütötte, majd a földre került áldozat fejét nagy erővel ütlegelni kezdte, végül a közeli árokba fordította és távozott a helyszínről.

Hazaérve R. Dávid felébresztette testvérét, akivel még Xboxoztak kicsit, végül mindketten lefeküdtek aludni. Másnap, miután a faluban a sértett halálának híre ment, az elsőrendű vádlott átment sógora, R. Tamás házába, akinek elmesélte a történteket. Egy csíkos szatyorban magával vitte a bűncselekmény elkövetése során viselt ruházatát, melyet a vád szerint, előzetes megbeszélésüknek megfelelően a másodrendű vádlott házához közeli nádasban rejtettek el. Miután azonban tartottak attól, hogy a rendőrök a szatyrot megtalálják, két nappal később elhozták a nádasból, és R. Tamás házának udvara mögötti gazos területen elégették.

A vádirat szerint az 59 éves sértett halála erőszakos úton, traumás sokk miatt következett be, melyet bántalmazás okozott. A férfi sérüléseit rövid idő alatt, gyors egymásutánban szenvedte el. a gyilkos cigány a sértettet legalább négy ízben, nagy erővel, ököllel megütötte a fején, oly módon, hogy eközben a sértett hanyatt feküdt a földön. A bántalmazás és a halál között közvetlen ok-okozati összefüggés van, az áldozat sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét az idejekorán érkező, szakszerű orvosi segítségnyújtással sem lehetett volna megmenteni.

Az ügyészség álláspontja szerint az elkövetett bűncselekmény az átlagot lényegesen meghaladóan gátlástalan, durva és brutális volt. Ezért a Debreceni Törvényszék első fokon R. Dávidot aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 12 év szabadságvesztésre, a másodrendű R. Tamást két év szabadságvesztésre ítélte.

A fellebbezések miatt az ügy az Ítélőtáblán folytatódik.

Hunhír. info -Dehir

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat