HunHír.info

2018. Napisten hava 22. nap, Döme napja.

Továbbra is palesztin nők, idősek bebörtönzésével békél meg Izrael

2014. március 30. 13:35
Hunhír.info

Elmaradt az izraeli börtönökben fogva tartott palesztin rabok negyedik csoportjának szabadon engedése szombaton: a cionista rezsim szokás szerint megszegte a szavát, mert attól retteg, hogy az ENSZ veszi a kezébe államiságuk rendezését. ez meg nem lene úgy kóser, hogy nem a cionisták dominanciája érvényesül.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

A békefolyamat felújításakor, július végén Izrael és a palesztinok által aláírt megállapodás szerint szombat éjfélig kellett volna Izraelnek elengednie az 1993-as oslói egyezmény előtt bebörtönzött száznégy palesztin fogoly negyedik csoportját, huszonhat rabot.

Ez azonban nem történt meg, és Benjámin Netanjahu miniszterelnök vasárnap reggel a Likud minisztereinek a kabinetülés előtti találkozóján a katonai rádió szerint kijelentette, hogy a jövőben sem kerül sor rá egyértelmű ellenszolgáltatás nélkül. „Lehet, hogy tovább folynak a tárgyalások a következő napokban a rabok elengedéséről, és az is lehet, hogy megszakadnak a kapcsolatok. De semmiképpen sem lesz megállapodás egyértelmű ellenszolgáltatás nélkül” - mondta az izraeli miniszterelnök.

A rádió palesztin forrásai szerint Rámalláhban megvárják az amerikai közvetítő tárgyalások eredményét, mert nem kívánják magukra vállalni a felelősséget a békefolyamat kudarcáért.
Jeruzsálem csak akkor akarja elengedni a rabokat, ha biztosítékokat szerez a palesztinoktól, hogy folytatják a kilenc hónaposra tervezett, de mindeddig semmiféle megállapodáshoz nem vezető megbeszéléseket. Attól tartanak, hogy az utolsó csoport elengedése után újabb tárgyalások helyett a palesztinok véget vetnek a megbeszéléseknek, és az ENSZ-től várják majd államiságuk rendezését.

A palesztin vezetők abban bíznak, hogy hamarosan eredménnyel járnak a válság megoldásáért folyó amerikai erőfeszítések. A tárgyalások meghosszabbítása fejében izraeli médiaértesülések szerint szóba került a "terrorizmusért" ötszörös életfogytiglani büntetését töltő Marván Bargútinak, a Fatah párt egyik vezetőjének és más börtönben lévő vezető palesztin politikusoknak az elengedése, valamint a beteg, az idős és a női rabok hazajutása.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Vér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok - Benkő LászlóVér és kereszt I. - Sosemvolt pogányok
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Háttérképek háttérképe - Bayer Zsolt Bogár László Boros ImreHáttérképek háttérképe
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat