HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Békemenet gyűlölködéssel spékelve (Hunhír-tudósítás percről percre + képtár)

2014. március 29. 12:27
Hunhír.info (Tudósítónktól)

bekemenet-2014-03-29.jpgTudósítónk jelentése szerint több százezer ember vett részt a Civil Összefogás Fórum által rendezett Békemeneten, illetve a Hősök terén tartott Orbán-szeánszon. A békemenetesek elindulását erőteljesen beárnyékolta a Hit Gyülekezetéhez tartozó Jobbik-ellenes Facebook-csoport megjelenése, akik a Parlament előtt uszítottak a nemzeti párt ellen. A Békemenet, illetve a nagygyűlés létszáma alapján megállapítható, hogy tényleg sikerült Orbán Viktoréknak az elmúlt 24 év legnagyobb létszámú tömegrendezvényét összehoznia, amelyen érdekes módon nem a miniszterelnök, hanem pont a békét hirdető menetesek szélsőségeseztek. Orbán beszéde visszafogott volt, kivételesen nem támadta a Jobbikot, és a hangsúlyt a nemzeti függetlenségre, az idegen hatalmakkal szemben való fellépésre helyezte, kiemelve saját és pártja szerepét a kormányzás eddigi eredményei alapján, amelyhez egyértelmű folytatást kért a jelenlévőktől. Elmondható, hogy népünnepély jellegű hangulat uralkodott szombaton Budapesten, ahol még Orbánék melletti szimpátiájukat az agyontámogatott cigányság 5-6 képviselője is kifejezte a Lungo Drom zászlója alatt.

Menedék - Pálfi

16:28 - Kossuth Lajos azt üzente - Csík zenekar

A tömeg oszlik és énekel.

16:26 - Aki megosztja szavazatát, egységet bont

Orbán visszatért a békemenet alapgondolatához, miszerint csak összefogással lehet győzedelmeskedni április 6-án, mert a győzelmi esély még nem jelent automatikusan győzelmet. Kijelentette: a népességfogyás, a földvédelem, az idősek védelme, a nemzeti iskolák védelme megköveteli, hogy mindenki egy irányba húzzon. Ne lankadjon senki vasárnap estig, hanem mindent kiadva tegyen a Fidesz győzelméért, mert összefogással egy emberkénti munkával győzni fogunk - figyelmeztetett.

Orbán személyes példáját is előhozta az elmúlt évtizedek illusztrálására, és kijelentette: büszkén várja, hogy együtt dolgozhasson a magyarokkal Magyarországért. A tömeg a már megszokott "Viktor, Viktor!" skandálással köszönti a miniszterelnököt.

16:21 - Orbán még négy évet kér

Orbán Viktor miniszterelnök erőteljes nyitással felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy még négy év szükséges ahhoz, hogy az eddig megkezdett munkát befejezzék. Utalt rá, hogy egy olyan országot vett át, amelyikben hanyatlott az önbecsülés és most egy erősödő nemzet szállhat szembe a kihívásokkal. A miniszterelnök is visszautalt a 25 évvel ezelőtti történésekre, különösen azt emelve ki, hogy Magyarország nem lehet idegenek zsoldosa. A Hősök tere erőt ad és a kitartás és a győzelem előbbre viheti a hazát - fogalmazott a miniszterelnök. Leszögezte: 2010-ben alkotmányos forradalom következett be, és ennek folytatásaként egyértelmű, hogy nem kell a baloldali jelmezbál a magyarságnak, elege volt a kunbélákból és a továbblépéshez erőt adhat a pénzvilág góliátjainak legyőzése. Orbán összefoglalta: kipateroltuk az IMF-et, saját nemzeti alkotmányt hoztunk létre és megvalósítottuk a nemzetegyesítést.

Az egyik mikrofon feladta magát a miniszterelnök szavainak csak foszlányai hallatszanak. Megjavították gyorsan.

Magyarnak lenni az tis jelenti, hogy rajtunk van Isten áldása - jelentette ki, és a kereszténység védőbástyája szerepet szánta továbbra is a hazának. Ekkor tudjuk megvédeni Magyaroszágot - mondta Orbán Viktor. Mint mondta, olyan jövő kell, hogy minden magyar számára esély legyen a jövőépítésre. Szeretünk magyarok lenni, és nem csak szeretünk, hanem tudunk is - megmutattuk - tette hozzá.

16:04 - Az egykori Muzsikás-nóta, az ifj. Csoóri Sándor-gyűjtötte Repülj, madár után tapsvihar, megérkezett Orbán Viktor és beszél.

16:00 - Csík után Balkán Fanatik1 5:49 - A VMSZ-es Pásztor képviseli az elszakított területek magyarságát?

A Fidesz délvidéki politikust, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezetőjét, Pásztor Istvánt hívta meg ünnepi szónoknak. Igaz, hogy pártja jól szerepelt a szerbiai parlamenti választásokon, viszont a politikus tevékenységére a sorozatos megalkuvás, a délvidéki magyar érdekek gyenge képviselete jellemzi. A többi csak mese a testvériségről és a többiekről, amikor folyamatosak a magyarverések és rettegésben élnek a délvidéki magyarok.

15:47 - 48-as nótákat énekel a közönség

Csík János március 15-e közeleségére hivatkozva as népdal és műdalblokkal lelkesíti a tömeget, amely még mindig özönlik az Andrássy úton, így már a Lendvay utca felé terelik el a később érkezőket.

15:38 A Csík zenekar muzsikál.

15:34 - Minden Orbánnak köszönhető

A néppárti politikus az uralkodó kommunikációs paneleket felhasználva egyértelműen a magyar miniszterelnökre építi fel beszédét, mintegy sugallva a több százezres hallgatóságnak, hogy Magyarország gazdasági helyzetének javulása, a munkanélküliség csökkenése személyéhez és az általa vezetett kormányhoz köthető.

15:26 - Orbán, a bátor

Joseph Daul bátor barátjának nevezi a magyar miniszterelnököt, aki meglátása szerint ezt a bátorságot immár 25 éve bizonyítja. Utal Orbán pályafutásának kezdetére, amely szintén a Hősök tere lépcsőjén kezdődött. Támogatásáról biztosítja a magyar kormányt a támadó erőkkel szemben. Van azért egy kis szélsőjobboldalizás, egy kis kettős mérce is, mindenesetre egy biztos, a nemzetközi média sugalmaival szemben Orbán bírja az Európai Néppárt támogatását. Bírálja a román ultraliberális miniszterelnököt, akinek tevékenységét az európai kettős mérce megnyilvánulásaként értékeli.

15:20 - Az Andrássy út a Bajza utcáig megtelt, már nem engedik be a Hősök terére a most érkezőket. A rendezők a környező mellékutcába terelik a továbbra is hatalmas méretű sokaságot.

Joseph Daul európai néppárti elnök beszél. A néppárti politikus egyértelmű üzenetet fogalmaz meg Minden bizonnyal a balliberális források nem fogják idézni, a Fidesz és a Kdnp megbecsült és tisztelt tagja a Néppártnak. Úgy ítéli meg, hogy a párt EP-frakciója teljesítménye büszkeségre és elégedettségre adhat okot minden magyarnak.

15:14 - Jönnek, jönnek, kultúrprogramoznak

Kocsis külön köszönti a Csík zenekar énekesét és felkonferálja az Orbán-beszéd előtti kultúrprogramokat.

15:12 Győri Bélát játszik Kocsis Máté

Látszik, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója a néhai MIÉP IT-ben kezdte pályafutását. Sorra köszönti a táblás vidékieket.

Himnusz.

15:11 - Tömegnyomor a köbön

Megérkeznek ugyan nagy nehezen az egymásba kapaszkodott Békemenet-vezérek, viszont akkora a tumultus, hogy ember legyen a talpán, aki kibírja a tömegnyomort. A biztosítást végző Valton Security izomagyú bunkói az újságírókat sem hagyják dolgozni, fölényeskedik a sok gyűrött fejű tahó. A nyáj meg béget.

15:00 - Már most csurig a Hősök tere

Az Andrássy útig bezárólag a Hősök terén már egy gombostűt is nehéz lenne leejteni, és még mindig jönnek végeláthatatlan sorban az emberek. Képtelenség a színpad közelébe jutni, ahonnan Orbán Viktor beszélni fog, tudósítónk is csak a szerb nagykövetségnél tudott "hadállást" foglalni. A vidékről érkezettek többsége vidám hangulatban van, sokuknál látszik, hogy a hosszú utazást tartalmas szórakozással töltötték el, viszont hangulati szempontból sokat lendítenek a menetelésen, ahogyan köszöntéseket, hívószavakat kiabálnak a nézelődők felé, akik –vérmérsékletük függvényében válaszolnak ezekre.

14:34 - A Kossuth tértől a Hősök teréig

Tényleg nem tudni, honnan került elő ennyi ember, gyakorlatilag a Kossuth tértől Hősök teréig, ha néhol szellősen is, de emberekkel van tele a járda és az úttest. Tömegével osztogatják a fideszes transzparenseket, mindenki ingyen ásványvízhez is juthat. Egyet mindenképpen leszögezhetünk, hogy a létszámmal a szervezőknek biztosan nem lesz különösebb baja.

Azok a vidékiek, akik buszokkal érkeztek, és nem csatlakoztak be a főmenethez, kis szigeteket alkotva helységnévtáblájuk alatt várják, hogy a főmenet elérjen hozzájuk. Már látszik a Hősök tere, tele emberrel.

14:21 - Az Arany János utcától a Kodály köröndig

Teljesen széthúzódott a menet az eleje már a Kodály köröndnél jár, a vége még mindig az Arany János utcánál. Az egész Andrássy út szabad, de sajnálatos módon a kis földalatti sem közlekedik. Hömpölyög a tömeg. A környező utcák le vannak zárva.

14:13 - Bolseviknak lenni nem nyerő

Noha jönnek egymás után a kommunista csasztuskák, nem nagyon zavarja a tömeget, semmi perc alatt széttapsolják a szerencsétleneket.

14:09 - Úttörőnyakkendős szerencsétlenek bohóckodnak a Deák téren

Pár elcsépelt arcú koravén úttörő csasztuskázik a Deák téren, rendőri gyűrűben, klasszikus szovjet indulókat énekelve, illetve harsogtatva a hangszórókból. Igaz, hogy betölti a sok munkásmozgalmi zena az Andrássy út elejét, a tömeg röheje viszont hangosabb ennél. Mi kommunista ifjak, indulunk - hallatszik a hangszórókból, és úgy tűnik, hogy mindenki csak röhög. A rendőrök tripla sorfallal védik szerencsétlen eszementeket.

13:58 - Tényleg emberkígyó van

A szpíker a teherautóról több százezer emberről beszél, valóságtartalmát azért elég nehéz ellenőrizni, mert a főszervezők előtt is lazább sorokban, de betölti a tömeg az utat egészen a Deák térig. A tömeg végén lévő tudósítónk jelentette, hogy az egy tömbben mozgók utolsó oszlopai még a Kossuth tértnél tartanak, az elővéd pedig már ráfordult az Andrássy útra. Most leginkább a hirtelen jött kánikula teszi próbára az embereket. Emlékeztetőül, egy évvel ezelőtt még az egész ország havat lapátolt ilyenkor.

13:37 - Himnusz után spontán székely himnusz

A tömeg elénekelte a magyar Himnuszt, aztán elindult. Közben a Parlament felől valaki a Székely Himnusz éneklésébe kezdett, mindenki megállt, az emberek énekeltek, sok idősebb ember könnyes szemmel. Most már tényleg mennek.

13:28 - Stefka átmegy nemzeti rockerbe

Magyar élet, magyar földön, győz az igazság - fogalmazza meg a főszerkesztő Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak zenekar frontembere gondolatait. Bencsik hősnek nevezi a tömeget, ő pedig a büszke magyar variációval áll elő. Induljunk el az úton, amelynek végén ott áll az oszlopszent Orbán Viktor. Bencsik az utolsó szónok, utána indul a nagy menetelés a Hősök terére.

13:21 - A Békemenet megmentette Orbán Viktor kormányát

Bayer Zsolt, a Békemenet történetét ismerteti, felidézve a 2012 januárjában megszervezett első masírozást, ahogyan több tízezer ember megmentette Orbán Viktor kormányát. Most az a cél, hogy ezt megerősítsék az áprilisi választásokon. Felhívja a figyelmet, hogy 40 ezer emberen múlt 2002-ben a Fidesz bukása. Van még nyolc nap április 6-áig, mindenkire szükség van, mert a "másik világ" mind ott lesz a szavazófülkében. Soha nem látott nagyságú a tét - mondja BAyer, mert a gyerekeinkről van szó. Irány mindenkinek szavazni.

13:16 - Viktor!

Széles Gábor laptulajdonos és milliárdos egy kicsit gyarmatozik, európaiuniózik, multizik és persze ő is Orbán Viktornál lyukad ki.

13:12 - Szűnjön meg a hideg polgárháború

Fricz Tamás politológus egyformán le akar számolni a neoliberalizmussal és a posztkommunizmussal, ő is a magyar-magyar kiegyezést harsogja, de azért természetesen odaszúr a bukott gyűlöletpártnak, az SZDSZ-nek is. Szűnjön meg a hidegháború magyar és magyar között, hangsúlyozza a szónok, és ennek a folyamatnak csak egy ember lehet a vezére, Orbán Viktor.

13:08 - "Egy az ország! Egy az ország! Egy az ország!"

Csizmadia László a teherautó platójára szólítja a Békemenet arcait, és háromszor is megismételteti a tömeggel, hogy egy az ország. Magyar-magyar kiegyezésről beszél és annak örvendezik, hogy nem a kormánynak van most népe, hanem a népnek kormánya. Többször megemlíti a miniszterelnök nevét, a tömeg euforikus hangulatban kiáltja a már misztikussá vált Orbán Viktor nevet. Aztán megint előjön az, amit már tudósítónk korábban jelzett, mindenkit várnak, mindenkit szeretnek, mindenkinek a Fideszre kell szavaznia.

12:58 - Bayer és Pataky Attila a rajongók gyűrűjében

Kisebb csoportosulás támad a felvezető gépkocsinál, amikor megjelenik Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája és Pataky Attila, az Edda frontembere. A hívek szinte mágikus tisztelettel próbálnak a közelükbe férkőzni, elcsattannak az üdvözlőpuszik, és megjelenik ifj. Lomniczi Zoltán, az utóbbi időben a nemzetközi jogi kérdéseket és Magyarország uniós kapcsolatát elemző jogász. Fricz Tamás politológus is befut Bencsik Andrásostól, így lassan mindenki itt van, aki "számít". A tömeg eléri a Vadász utca sarkát.

12:52 - Stefkáék az élbolyban

Megérkezett a Magyar Hírlap stábja Stefka István főszerkesztő vezetésével. A rajongók körbeveszik az újságírókat. Élelmes népzenészek több csoportja is felállt az Országház épülete és az Alkotmány utca - Nagy Ignác utca sarkáig, a tömeg szemmel láthatólag adakozó, és a hangulatot is javítják a tradicionális széki népdalok. Lassan beállnak egy oszlopba az emberek, pedig még van idő a kezdésig, a menetet egy hangszórós autó fogja vezetni. Megérkezett Völgyi Miklós jogász is, aki korábban sokat tett a 2006-os rendőrterror kivizsgálásáért.

Isten óvjon, Orbán Viktor! - hirdeti több transzparens, és a jelenlevő települések helységnévtáblás transzparensekkel kívánják mutatni hovatartozásukat. Zalaegerszeg, Hévíz vezeti a menetet, mögötte feltűnik a Vitézi Rend molinója is.12:37 - Most meg hidalni akarnak a békemenetesek

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum egyik prominense némiképpen választ akar adni arra a kérdésre, hogy mi a mostani tömegrendezvény célja. Mint mondja, hidat akarnak képezni magyar és magyar között, származásra nemre, fajra és vallásra való tekintet nélkül. Híd a szélsőjobb és a szélsőbal ellen - fogalmaz Csizmadia, csak akkor nem értjük, hogy mit keres a menetben a szektás gyűlöletkommandó.

Korábban írtuk:

A Hit Gyülekezete "neoprotestáns" szektához köthető Jobbik-ellenes Facebook-csoport aktivistáinak felbukkanásával egyértelműen látszik, hogy a Fidesz nagy tervezett Békemenetének egy meghatározó szegmensét nem a társadalmi gondok megoldása, hanem csak a gyűlölködés jellemzi. A már ismert imakommandó aktivistái a békemenetesek sorai között gyűlölködnek és uszítanak egy parlamenti párt ellen.

Tudósítónk érdekes jelenségre figyelt fel a Parlament előtt, ahol a Jobbik-ellenes fiatalok mintegy 50-60 fős csoportja gyülekezett. Egy idősebb, a nemzeti tüntetésekről ismert férfi minden agresszió, vagy fenyegetés nélkül csupán arra kérte az egyik beöltöztetett pattanásos kamaszlányt, hogy mondja el, miért tüntet a radikálisok ellen és legalább egy híres magyar történelmi személyiség nevét említse meg. A kislány, aki vélelmezhetően nem liba, a kérdésre csak gágogni tudott.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Lélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel - Domonkos LászlóLélek és szögesdrót - Szolzsenyicin, magyar ecsettel
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat