HunHír.info

2018. Napisten hava 22. nap, Döme napja.

Egy bizniszpártos csalót már levadásztak - parlament helyett rácsakadémia

2014. március 29. 11:34
Hunhír.info

borton250.jpgRácsok mögött a választáson is induló Magyar Demokratikus Unió (MDU) alapító vezetője. Urbán-Szabó László ellen csalás miatt tettek feljelentést. P. Ferenc, az egyik sértett a Blikknek elmondta, jól csengő ígéretekkel 30 millió forintot csalt ki tőle. A pénzt három részletben kérte el kapcsolataira, a közelgő választásokra s az általa létrehozott párt reménybeli sikereire hivatkozva.

Magyar Menedék - Migránsokk

Az MDU már a négy évvel ezelőtti választás idején, 2010-ban feltűnt a politika színpadán, miközben a pártalapító Urbán-Szabó László már az ezredforduló elején összetűzésbe került a törvénnyel. A mostani ügy pikantériája, hogy az MDU indult a 2014-es választásokon, 8500 aláírást gyűjtöttek össze országszerte, s kis híján sikerült országos listát is állítaniuk. A párt végül 17 jelöltet tudott állítani, így számukra az állam összesen 17 millió forintot utalhat ki, ezt az összeget felajánlhatják a párt kampányára.

A jelenlegi bűnügyben a XIV. kerületi rendőrkapitányság csalás bűntettének elkövetése miatt indított eljárást. Időközben azonban újabb sértett jelentkezett, aki a VI. kerületben tette meg feljelentését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére a következő információt adta a férfivel kapcsolatban:
„A nevezett személlyel szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. és VI. kerületi rendőrkapitánysága is eljárást folytat csalás megalapozott bűntettének gyanúja miatt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság nemrégiben elrendelte a férfi előzetes letartóztatását".

A lap megkereste a Magyar Demokratikus Uniót az üggyel kapcsolatban; meg szerették volna tudni, hogy milyen titulust tölt be jelenleg a pártban az előzetes letartóztatásba került férfi, s most ki dönt a jelöltek, illetve a számukra kiutalt állami milliók sorsáról, ám a párt illetékese nem nyilatkozott, sőt még a párt bejelentett székhelyének címét sem árulta el.
Az MDU-nak egyébként saját honlapja, sőt mindemellett Facebook-profilja is van. Bár a jelek szerint mindkettő szünetel. Az bizonyos, hogy a párt honlapján a vezetők között már nincs feltüntetve Urbán-Szabó neve.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat