HunHír.info

2018. Napisten hava 25. nap, Koppánd napja.

Alakul Puccsrajna - már bűnözőknek nevezik a „forradalmárokat”

2014. március 27. 19:35
Hunhír.info

A tüntetések után sok bűnöző szervezet jelent meg Lembergben, a rendőrség azonban tehetetlen – erről beszélt csütörtökön Omar Uzarasvili ismert helyi bűnügyi újságíró. Sok az önbíráskodó, akik ha kell, a bírósági tárgyalásokat is megzavarják.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Uzarasvili emlékeztetett: azok, akik február 19-re virradóra elfoglalták a rendőrségi épületeket, most betörnek a bűnügyeket tárgyaló bírósági ülésekre, és előfordul, hogy megragadják a bírót, és hangoskodva követelik a vádlott szabadlábra helyezését.

"Az utcán terepszínű ruhába öltözött fiatalok flangálnak, s bármelyikük odaléphet hozzám, hogy mutassam meg, mi van a zsebemben. Miért kellene engedelmeskednem?" – tette fel a kérdést az újságíró.

Egy bírósági tárgyaláson megjelenik valamelyik érintett oldal hozzátartozója, nyomában fiatalemberekkel, akik bejelentik, hogy a Jobboldali Szektort képviselik, és Ukrajna nevében felügyeletük alá veszik az ügy vizsgálatát.

Uzarasvili szerint Grúziában is a mostani ukrajnaihoz hasonló állapotok uralkodtak a rózsás forradalom után. Amikor Miheil Szaakasvili hatalomra került, az országban sok törvényen kívüli alakulat működött, amelyek nem annyira az abházok elleni harccal, mint a bankok kifosztásával voltak elfoglalva, és most ugyanez figyelhető meg Ukrajnában – fogalmazott.

A grúz vezető azzal indított, hogy hosszú időre rács mögé küldte az illegális szervezetek vezetőit, és ezt kell tenni Lembergben is, hogy megszűnjön a fejetlenség, mert jelenleg a rendőrök az önvédelmi egységek tagjai nélkül nem mernek kimenni az utcára – vélte.

Jurij Hladun, Lemberg megye rendőrparancsnoka szerint a lakosság csak az egyharmadát szolgáltatta be azoknak a fegyvereknek, amelyeket a rendőrségi épületek február 19-i ostromakor zsákmányoltak. 935 lőfegyvert vittek el, ezek közül 617-et még nem adtak le – tette hozzá.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla fia, Csaba királyfi - Lezsák SándorAtilla fia, Csaba királyfi
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat