HunHír.info

2018. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Nem a KGB - az ukrajnai puccskormány likvidálta a Jobb Szektor vezérét

2014. március 25. 20:16
Hunhír.info

Lemondásra szólította fel az ukrán belügyminisztert kedden Dmitro Jaros, a Jobboldali Szektor (PSz) nevű soviniszta eunáci tömörülés vezéralakja Olekszandr Muzicskónak, a PSZ nyugat-ukrajnai vezetőjének egy rendőrségi akcióban történt megölése miatt. Egyúttal ellenforradalmi tevékenységgel vádolta a belügyminisztériumot.

Menedék - Baráthosi

Dmitro Jaros kijevi sajtótájékoztatóján Arszen Avakov belügyminiszter mihamarabbi távozását követelte, valamint a Szokil (Sólyom) különleges rendőri egység tagjainak büntetőjogi felelősségre vonását Muzicsko megöléséért.

"Nem nézhetjük tétlenül az ukrán belügyminisztérium ellenforradalmi tevékenységét" - hangoztatta Jaros. Szavai szerint az utóbbi időben "ellenforradalmi nyomás nehezedik a Majdanra (a hatalomváltást elérő kijevi tüntetőkre), és a forradalom élcsapatára, a Jobboldali Szektorra". Szerinte Muzicsko megölése is ennek bizonyítéka.

A tárca vezetője Kijevben újságírók kérdésére válaszolva leszögezte, hogy "áll elébe a kihívásoknak, ha bűnözők fenyegetik". "Kemény álláspontot képviselek ezentúl azokkal a bűnözőkkel szemben, akik fegyverrel a kezükben sértik meg a rendet" - tette hozzá a belügyminiszter. Kijelentette, hogy "a valódi hazafiak fegyvereikkel az ország határait védik, azok pedig bűnözők, akik vállalatokhoz vagy magántulajdonban lévő házakba hatolnak be, ráadásul illegálisan tartott automata fegyverekkel a kezükben".

Keddre virradóra a Szokil (Sólyom) különleges rendőri alakulat tagjai Rivne közelében agyonlőtték a Jobboldali Szektor nyugat-ukrajnai vezetőjét, Olekszandr Muzicskót, aki Szasko Bilij néven vált ismertté. Volodimir Jevdokimov belügyminiszter-helyettes tájékoztatása szerint a rendőrök őrizetbe akarták venni a PSZ-vezetőt, akit menekülés közben ért halálos lövés.

A PSZ rivnei szervezete szerint szándékosan és előre kitervelt módon végezték ki Muzicskót a kommandósok. Az ő verziójuk szerint Szasko Bilij szülei házától nem messze egy kávéházban ült, ahová gyakran szokott járni. A rendőrök váratlanul beléptek, és azonnal lőni kezdtek. "Szaskót a lábán találták el, menekülni próbált, de a kávéház udvarában kétszer szíven lőtték" - állítják a PSZ aktivistái.

Muzicsko március 13-án a Facebook közösségi portálon azt írta: "Az ukrán főügyészség és a belügyminisztérium vezetése döntést hozott arról, hogy vagy fizikailag megsemmisítenek, vagy elfognak és kiadnak az orosz titkosszolgálatoknak." Muzicsko ellen Oroszország nemzetközi körözést adott ki a csecsenföldi háborúban való részvétele miatt.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat