HunHír.info

2018. Áldás hava 16. nap, Aszlár napja.

Nyílt nemzetárulás az EU és Ukrajna közötti társulási szerződés magyar aláírása

2014. március 24. 16:35
Hunhír.info

karpatalja-cikk-2014-02-05-10-ruszin-zaszlo.jpgA Jobbik "nyílt nemzetárulásnak", a nemzeti érdekek feladásának tekinti, hogy Magyarország aláírta az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződést pénteken. Szávay István, a párt országgyűlési képviselője hétfón kijelentette:feltételeket kellett volna támasztani az aláírás előtt, s a legvilágosabban mutatja a Fidesz-KDNP nemzetpolitikáját, hogy az EU feltétel nélküli kiszolgálása a legfontosabb.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Hozzátette: az aláíráshoz semmilyen magyar érdek nem fűződik, ez az Unió érdeke abban a "geopolitikai sakkjátszmában", amit Oroszországgal vívnak Ukrajnáért.

A jobbikos politikus szerint hazudott a miniszterelnök, a külügyminiszter és a külügyi államtitkár is, mert nincs semmi garancia arra, hogy az új ukrán nyelvtörvény a korábbiakhoz hasonló jogokat biztosítana, s szavai szerint az sem igaz, hogy a kárpátaljai magyarság nem akarna autonómiát.

Szávay István jelezte: a vereckei emlékmű felgyújtása világosan mutatja, hogy éleződik a türelmetlenség és a magyarságellenes indulatok, a kormánynak pedig "egy árva szava sincs" arra, hogy a Szvoboda elnökét, Oleg Kucint Kárpátalja kormányzó-helyettesévé nevezték ki, akinek nevéhez egy korábbi rongálás kötődik. Kifogásolta azt is, hogy a kormány nem nyilvánult meg az ukrán sajtóban megjelent sorozásokkal kapcsolatban sem.

Megjegyezte: az aláírás azt is mutatja, hogy a Délvidék magyarsága sem számíthat semmi jóra a kormánytól. Hozzátette: a Jobbik fenntartja, hogy magyar-ruszin autonómiára van szükség a Kárpátalján, s noha fontosnak tartják a jószomszédi viszonyt, kormányra kerülésük esetén az elszakított területeken élők érdekeit tartanák elsődlegesnek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat