HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

A németek támogatják a Krím félsziget Oroszországhoz csatolását

2014. március 23. 19:47
Hunhír.info

Németországban a lakosság többsége szerint elfogadható, hogy Oroszország elcsatolta Ukrajnától a Krím félszigetet - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

A Der Spiegel című hetilap megbízásából végzett felmérés szerint a németek 54 százaléka úgy véli, a Nyugatnak el kell fogadnia, hogy a Krím félsziget csatlakozott az oroszországi Föderációhoz. A lakosság 40 százaléka szerint érthető, további 15 százalék szerint pedig "nagyon is érthető", hogy Vlagyimir Putyin az orosz befolyási övezet részeként kezeli Ukrajnát, és különösen a Krímet.

A német lakosság 60 százaléka megfelelőnek ítéli a Nyugat válaszát Oroszország fellépésére, 34 százalék pedig úgy véli, hogy túlzottan erősek a Krím bekebelezése miatt Oroszországgal szemben hozott büntetőintézkedések - mutatta ki a TNS közvélemény-kutató intézet. A német gazdasági érdekképviseletek álláspontja hasonlít a személyek elleni korlátozott szankciókkal megelégedő és az átrajzolt határokat elfogadó uralkodó lakossági véleményáramlathoz. A legtöbb érdekképviselet - köztük az ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) és a német vállalatok kelet-európai kapcsolatait ápoló szervezet (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) - szerint nem szabad gazdasági szankciókat bevezetni Oroszország ellen, mert azzal Németország saját magának és az euróövezet gazdaságának is ártana.

Az orosz piacon nagyjából 2600 német cég tevékenykedik, eddig összesen 20 milliárd euró értékben hajtottak végre beruházásokat. A két ország közötti kereskedelmi forgalom évente nagyjából 76 milliárd eurót tesz ki. Német cégek elsősorban fogyasztási cikkeket és gépeket exportálnak, mintegy 36 milliárd euró értékben. Az Oroszországból érkező, nagyjából évi 40 milliárd eurós import főleg nyersanyagokból és energiahordozókból áll a német nagy- és külkereskedelmi vállalatok (BGA) adatai szerint.

A német statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint Oroszország nincs Németország legfontosabb gazdasági partnerei között, a 11. helyen áll a kétoldalú kereskedelmi forgalom nagysága alapján összeállított listán, egyebek között Lengyelország és Belgium után. Oroszország jelentősége az energiaellátásban a legnagyobb, a kőolaj- és földgázimport 31 százaléka származik orosz forrásból.

MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat