HunHír.info

2018. Napisten hava 22. nap, Döme napja.

Tasót és Tibát is vitára hívta a Jobbik

2014. március 20. 13:55
Hunhír.info

Vona Gábor a Medián legutóbbi mérése szerint a legnépszerűbb ellenzéki politikus, magyar választópolgárok 33%-a szimpatizál vele. Jelenleg Orbán Viktor és Vona Gábor is miniszterelnök-jelölt, azaz egy „súlycsoportban” vannak, ezért követeljük, hogy Orbán üljön le vitázni a Jobbik elnökével – húzta alá Ágoston Tibor önkormányzati képviselő a Kulcsár Gergely országgyűlési képviselővel tartott közösen sajtótájékoztatón, csütörtökön

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Ágoston Tibor ismertette a Jobbik álláspontját: Vona Gábor készen áll a miniszterelnök-jelölti vitára, mint köztudott, nyílt levélben hívta ki a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét, Orbán Viktort. Érveket, programpontokat, jövőképet szeretne ütköztetni a kamerák előtt, hogy egy őszinte, tisztességes és nyitott vita során megkönnyítse a választópolgárok döntését. Majd így folytatta: Selmeczi Gabriella azt nyilatkozta a vitakihívással kapcsolatban, hogy "Orbán Viktort nem kell félteni, a kihívások elől nem szokott megfutamodni", most mégis azt látjuk, hogy nem érkezik hivatalos válasz a felkérésre.
A Jobbik egy programközpontú kampányt folytat és szeretnék, ha a többi párt is így cselekedne – tette hozzá Ágoston Tibor, majd továbbfűzte: egy hónappal a választások előtt a Fidesz még mindig nem állt elő valódi választási programmal, így kijelenthető, hogy az a programjuk, hogy nincs programjuk. A Jobbik jelöltje kitért rá: Vona Gábor nemcsak a miniszterelnök-jelölti vitát vállalja, hanem azt is, hogy egyénileg indul választókerületében, így nem tér ki az elől, hogy róla személyesen is véleményt mondjanak a választópolgárok. Végül így zárta: én magam is szívesen vitáznék választókerületi ellenfelemmel, Tasó László országgyűlési képviselővel.
Kulcsár Gergely így kezdte: amikor Vona Gábor felteszi azt a kérdést, hogy „tudnak-e olyan európai országot mondani nekem az emberek, ahol a választások előtt nincs miniszterelnök-jelölti vita?” - akkor az emberek csak ingatják a fejüket. Ilyen országról – Magyarországon kívül – senki nem tud, ezért a Jobbik törvénybe foglalná, hogy kötelező legyen. A Jobbik arra szólítja fel Orbán Viktor kormányfőt, hogy ne hátráljon meg a Vona Gáborral való miniszterelnök-jelölti vita elől – jelentette ki Kulcsár, majd elmondta még: nem lesz vita a korrupció mocsarába süllyedt baloldali jelölttel, mivel nem egyértelmű, hogy ki is a valódi vezetőjük a Simon Gáborral való kapcsolatuk is tisztázatlan.
Mesterházy Attila azok után, hogy összeállt Gyurcsány Ferenccel, teljesen hiteltelen, hiszen utóbbi már végighazudott egy választási kampányt azért, hogy hatalmon maradhasson, ám programjuk sincsen, tehát nem is lenne miről vitázniuk – hívta föl a figyelmet a honatya, majd hozzátette: a Jobbik esetében viszont nem merülnek fel ilyen problémák, így semmi akadálya nem lenne egy nyilvános, programon alapuló kormányfő-jelölti vitának. A nemzeti párt képviselője szerint a vitára azért is lenne nagy szükség, mert jelentős rá a társadalmi igény is, úgy véli: bármely tábor szavazói szívesen hallgatnák az érvek ütköztetését, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a legnagyobb közösségi portálon közel tízezer ember követeli már a vitát.
Kulcsár végezetül a saját fideszes ellenfélével való vita lehetőségéről is beszélt: én magam több alkalommal hangoztattam hivatalos rendezvényeken, hogy kihívtam Tiba István országgyűlési képviselőt, választókerületem fideszes képviselőjelöltjét egy nyilvános vitára, ám hivatalos választ még én sem kaptam. Várjuk Orbán Viktor Tasó László és Tiba István hivatalos válaszát – zárta a sajtótájékoztatót Kulcsár Gergely.

hajdúpress

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jó vadászatot! - Ilosvay FerencJó vadászatot!
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 295 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat