HunHír.info

2018. Napisten hava 22. nap, Döme napja.

Moszkva: A kettős mércés ENSZ elnézi az oroszokkal szemben brutális fellépéseket

2014. március 17. 17:55
Hunhír.info

Az orosz külügyminisztérium szerint elfogult és előítéletes az ENSZ-főtitkár helyettesének értékelése az ukrajnai emberi jogi helyzetről. A minisztérium hétfőn közölte, hogy Moszkvában "csodálkozással és értetlenséggel" fogadták Ivan Simonovic múlt pénteken Kijevben tett megállapításait

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Úgy tartják, hogy Simonovic durván megsértette az ENSZ tisztségviselőire vonatkozó alapelveket, a semlegesség, a függetlenség és a lelkiismeretesség követelményét.

Az ENSZ emberi jogokért felelős főtitkárhelyettese aggasztónak nevezte a Krím lakosságának 12 százalékát kitevő muszlim vallású kisebbség helyzetét. Kijelentette, e kisebbség nyugtalan amiatt, hogy az Ukrajnához tartozó félszigetet a vasárnapi népszavazás nyomán Oroszországhoz csatolják.

Az Ukrajnában tényfeltáró körúton járó Simonovicot a krími hatóságok nem engedték be a félszigetre. Az ENSZ magas rangú tisztségviselője közölte, hogy az ország más területein meghallgatott tanúvallomások alapján azonban képet tudott alkotni a Krímben kialakult helyzetről. A nyugat-ukrajnai Lembergben (Lviv) találkozott olyan krími tatárokkal, akik az őket ért fenyegetések és jogsértések miatt elmenekültek otthonaikból. Beszélt a Krímben megvert és megkínzott újságírókkal is.

Simonovic elismerte, hogy ukrajnai tájékozódása során találkozott az orosz kisebbséget sújtó jogsértésekkel is, de számára nem volt világos ugyanakkor, hogy az érintetteknek ezeket a nemzetiségük miatt kellett-e elszenvedniük, vagy pedig azért, mert az előző, oroszbarát vezetést támogatták Kijevben. Szavai szerint nincs rá bizonyíték, hogy az orosz kisebbség elleni jogsértések elterjedtek és módszeresek lennének.

Moszkvában sérelmezik, és ezt fogalmazták meg a külügyi közleményben, hogy az ENSZ magas rangú tisztségviselője "jobbnak tartotta, hogy ne vegye észre a gyilkosságokat, a tömeges leszámolásokat, a kínzásokat, az emberrablásokat, az újságírók és jogvédők megtámadását, a politikai hátterű bebörtönzéseket, a nyilvánvalóan rasszista, orosz- és zsidóellenes indokkal elkövetett, hallatlan incidenseket, amelyeket a Kijevben hatalomra jutott személyek utasítására vagy hallgatólagos hozzájárulása mellett történnek."

Az orosz külügyminisztérium közlése szerint a krími hatóságok biztosítják és a jövőben is biztosítani fogják a félszigeten élő tatár kisebbség jogait, és "a Krím majdnem az egyetlen hely, ahol rend van és megőrizték a törvény felsőbbségét".

Moszkva úgy ítéli meg, hogy "a neonáci jelszavak terjesztését, a náci büntetőbrigádok dicsőítését, az Ukrajna orosz lakosságával és általában az oroszokkal való leszámolást sürgető felhívásokat világosan és egyértelműen el kell ítélni", mert ezek a cselekmények kimerítik az etnikai leszámolás fogalmát.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat