HunHír.info

2018. Napisten hava 22. nap, Döme napja.

A HVIM nem ismeri el a trianoni gúnyhatárokat

2014. március 16. 16:34
Hunhír.info

hvim-zaszlos.jpgA trianoni utódállamok nem magyar ajkú lakóinak pedig azt kell megérteniük, hogy a Kárpát-medencében legkevesebb ezer évig testvérekként éltünk egymás mellett. Ez alatt az idő alatt az akkori világ vezető birodalmai közt tartották számon a Magyar Apostoli Királyságot. Ahhoz, hogy ez ismét így legyen, mindnyájunknak be kell látnunk, hogy nem egymásban kell keresnünk az ellenséget

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom örömét fejezi ki Románia „demokratizálódási” folyamatát látva: eddig ugyanis a gúnyhatár átlépésekor tudatták a mozgalom vezetőivel, hogy ki vannak tiltva Romániából, most azonban állításuk szerint tájékoztatni fogják a magyar Külügyminisztériumot a jogtiprásukról.

Mozgalmunk vezetősége az összes Kisantant (Szerbia, Szlovákia, Románia) országból volt már kitiltva fennállása óta, sőt, még mi magunk sem tudjuk megmondani, hogy éppen melyik műországban van érvényben ilyen jellegű korlátozás ellenünk, tekintve, hogy a mélyen balkáni, Európától idegen, soviniszta államkezdemények kiszámíthatatlanul és hisztérikusan viselkednek. Még az is előfordult Romániában, hogy a különböző hivatalos szervek sem tudták eldönteni, éppen ki vagyunk-e tiltva, az ország területéről.

Vona Gábort és a nemzeti szervezetet, személyeket, akiket érinthet ez a legújabb önkényes, minden jogalapot nélkülöző intézkedés, üdvözöljük a klubban: most mindannyian átérezhetik a vármegyés sorsot ezzel a kitiltási procedúrával.

A HVIM-et nem érinti különlegesebben ez az ügy, ugyanúgy töretlenül erősödünk az egész Kárpát-medencében, kiváltképpen Székelyföldön, ahol soha ennyi vármegyés még nem volt, mint most. A román vezetőség mostani intézkedése annyit bizonyít számunkra, hogy még határozottabban kell követelni Székelyföld területi autonómiáját!

Az anyaországi vármegyések természetesen mindenben támogatják az erdélyi tagságot, teljes szolidaritást vállalnak velük és büszkék a marosvásárhelyi vonuláson tanúsított, meg nem alkuvó, a végsőkig elmenő kiállásukra. Ők mutatnak példát és törik az utat az autonómiáért vívott küzdelemben. A székelyek harca a mi harcunk is.

Az is világosan látszik, hogy az Európai Uniós csatlakozás nemhogy nem hozott megoldást az elszakított nemzettestvéreink ügyében, hanem még tovább romlott a helyzetük. Hiába lett Románia és Szlovákia is elvileg uniós ország, a magyarság jogait folyamatosan lábbal tiporják. Különösen nincs ez másképpen az EU-ba „igyekvő” Szerbiában sem. A kárpátaljai magyarság léte pedig csak hajszálon múlik az ukrán válság függvényében. Szégyen, hogy mindegyik környező ország azt tesz a magyarsággal, amit csak akar, és erről főleg a mindenkori magyar Külügyminisztérium impotenciája tehet.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyedüli szervezetként továbbra is deklarálja, hogy nem ismeri el a trianoni gúnyhatárokat. Románia mostani, betegesen magyarellenes viselkedése és az ehhez hasonló soviniszta megnyilvánulások jól rávilágítanak az igazságra.

A trianoni utódállamok nem magyar ajkú lakóinak pedig azt kell megérteniük, hogy a Kárpát-medencében legkevesebb ezer évig testvérekként éltünk egymás mellett. Ez alatt az idő alatt az akkori világ vezető birodalmai közt tartották számon a Magyar Apostoli Királyságot. Ahhoz, hogy ez ismét így legyen, mindnyájunknak be kell látnunk, hogy nem egymásban kell keresnünk az ellenséget.

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – Vezetőség
Kárpát-medence – 2014. március 16.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat