HunHír.info

2018. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

Rendkívüli Országgyűlés összehívására szólítja fel a Jobbik a kormányt a földkérdés rendezése miatt

2014. március 14. 16:18
Hunhír.info

buza250.jpgA Jobbik felszólítja a kormányt, hogy még a választás előtt tartson rendkívüli ülést az Országgyűlés a földkérdés rendezésére - mondta Magyar Zoltán pénteken Budapesten. Az országgyűlési képviselő az ellenzéki párt témában rendezett nemzetközi konferenciája után kifejtette: a Jobbik "egy új rezsicsökkentési formát vezetne be" azt, hogy megvédik a magyar termőföldet

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Álláspontjuk szerint ez lenne a valódi rezsicsökkentés, hiszen a külföldi tulajdonba került területekről uniós és hazai milliárdok áramlanak ki minden évben.

Arra biztatta a kormányt, hogy a zsebszerződések útján, illetve a legálisan külföldiek kezére jutott földterületeket próbálja meg feltérképezni, és mindent tegyen meg a választásig hátralévő egy hónapban ezen jelenségek megakadályozására. Ez lenne a valódi, minden magyar ember számára érezhető rezsicsökkentés, hiszen vidéken is munkahelyek születhetnének, és minőségi magyar élelmiszer kerülhetne megfizethető áron az asztalra. Arra is biztatta a magyar kabinetet, vegye fel a kapcsolatot a többi közép-európai kormánnyal, hiszen ők is hasonló problémákkal néznek szembe.
Hossó Andrea, az Anyaföldvédelmi Kerekasztal ügyvivője azt mondta, semmilyen jogi alapja nincs annak a diszkriminatív viselkedésnek, amit az unió tanúsított Magyarországgal szemben földügyben. Ha a föld külföldi tulajdonba kerül, akkor a megtermelt haszon is ugyanúgy elhagyja az országot - mutatott rá. A konferencián közlése szerint kiemelt helyen szerepelt a földvásárlási moratórium megszűnése, amely Magyarországot május 1-jétől érintené, és amit sokan nem tartanak jónak a magyar érdekek szempontjából.

Rögzítette, semmiféle uniós törvény nem kényszeríti Magyarországot arra, hogy a földet a tőke szabad áramlásának tárgyává tegyék. Az a cél, hogy a moratóriumot ne oldják fel, és minden közép-európai ország kezdjen tárgyalásokat ennek érdekében az uniós csatlakozási szerződések felülvizsgálatáról.

A tanácskozáson a résztvevők, köztük lengyel, horvát szakemberek közös nyilatkozatot írtak alá a fentiekről, a termőföld védelmének szükségességéről.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Hunok és Rómaiak - Priskos Rhétor összes töredéke
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat