HunHír.info

2018. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

A Jobbik megakadályozza a multik rabszolgatartását

2014. március 13. 15:46
Hunhír.info

A jelenlegi kormány egyik legnagyobb bűne az volt, hogy folytatva a szocialisták által elkezdett munkajogi átalakításokat, olyan szabályokat alkottak, amelyekkel a munkavállalók kiszolgáltatottságát szinte a végletekig növelték.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

A Jobbik foglalkoztatáspolitikai programjának egyik legfontosabb része, hogy amennyiben kormányzati lehetőséget kapunk, új munkajogi szabályokat, új munka törvénykönyvet fogunk alkotni.

A jelenlegi kormány egyik legnagyobb bűne az volt, hogy folytatva a szocialisták által elkezdett munkajogi átalakításokat, olyan szabályokat alkottak, amelyekkel a munkavállalók kiszolgáltatottságát szinte a végletekig növelték. Nyílt titok, hogy amíg folyamatosan a rugalmasságról és a kiegyensúlyozott lehetőségekről, a munkavállalói igények figyelembevételéről papoltak, addig a minisztériumi szobákban nagy tisztelettel és földig hajolva fogadták a külföldi multinacionális cégek képviselőit, akiknek véleményét és érdekeit messzemenőkig figyelembe vették a törvénymódosításoknál. Ugyanakkor egyáltalán nem érdekelte őket a Jobbik figyelmeztetése, hogy a „rugalmas” szabályokkal új munkahelyek egyáltalán nem fognak létrejönni, a bérek csökkenni fognak, a munkavállalók pedig szinte rabszolgasorba kerülnek. Hiába adtunk be számtalan módosító javaslatot az Országgyűlésben, mindet lesöpörte a munka becsületéről folyamatosan szónokoló Fidesz-KDNP.

Semmi más nem bizonyítja, hogy mi volt a fő cél az új munkatörvénykönyv megalkotásánál, mint az, hogy előtte szétverték az országos érdekegyeztetés rendszerét, jelentősen meggyengítették a munkaügyi ellenőrzést, ellehetetlenítették a közcélú szolgáltatások esetén a sztrájkok lehetőségét és a munkajogi szabályozás során pedig jelentősen meggyengítették a szakszervezeteket, majd néhányukat- aprópénzért – a saját csatlósukká tették. Nem mellesleg, a jogszabály-módosításokkal együtt mindez leginkább azoknak a multinacionális kereskedelmi láncoknak kedvezett, amelyek az elmúlt években leginkább vétettek a munkavállalók jogaival szemben, és amelyekkel a kormányzat előszeretettel köt semmire se jó, kötelezettségek nélküli stratégiai megállapodásokat.

A Jobbik választási programja alapján olyan új Munka Törvénykönyvet fogunk megalkotni, amelyik alapvetően a munkavállalókat védi, ellensúlyt képezve gazdasági kiszolgáltatottságukkal szemben. A munkaidő-pihenőidő szabályainak módosításakor alapelvnek tekintjük, hogy heti negyven óra, kiszámítható időbeosztású munkavégzés legyen az irányadó elvárás. Ennek révén növelni szeretnénk a munkavállalók számára a magánéletre fordítható időt, egyben további munkaerő felvételére bírjuk rá a munkáltatókat. Talán nem véletlen, hogy az európai országokban egyre inkább tendencia a heti munkaidő csökkentése és mindez egyáltalán nem jár a gazdaság teljesítményének a visszaesésével. Biztosítani fogjuk a vasárnapi pihenőnapot, ennek az ígéretnek a komolyságát semmi sem bizonyítja jobban, hogy az ezzel kapcsolatos törvénymódosítást már 2010 végén beadtuk. Programunkban –többek között- szerepel az is, hogy a felmondási körülmények és a jogorvoslat szabályait a foglalkoztatás biztonsága, kiszámíthatósága jegyében módosítani fogjuk. Megszüntetjük a diszkriminációs lehetőségeket a köztulajdonú vállalatoknál dolgozók esetében, a jelenleginél bővebb lehetőséget kívánunk hagyni az érdekképviseleteknek az érdekvédelem gyakorlására, így biztosítjuk például a munkaközi szünet megváltásának lehetőségét köztulajdonú vállalatok esetében is. Ezen programok komolyan vételét szintén mutatja az eddig folytatott törvényhozói munkánk.

A Jobbik javaslataival szemben továbbra is változatlan módszerekkel végzett statisztikai bűvészkedés jótékony homályában tartott, ám a valóságban jelentős bércsökkenést eredményező új bérszabályozást és pótlékrendszert átalakítjuk, visszaadjuk a korábbi juttatások biztosításának jogszabályi lehetőségeit. Mindezt azért tesszük, hogy a munkavállaló és családja számára is legyen kézzelfogható értéke és haszna a normál munkaidőn kívül vagy felül végzett munkának.

A fentiekhez pedig semmi mást nem kell tenni, mint április 6-án a Jobbikra kell szavazni - írta közleményében Bertha Szilvia országgyűlési képviselő.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A dzsihád és a Nyugat öngyilkossága - Pawel LisickiA dzsihád és a Nyugat öngyilkossága
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 967 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat