HunHír.info

2018. Fergeteg hava 20. nap, Balambér napja.

Ez lesz a program március idusán a köztévén

2014. március 11. 13:26
Hunhír.info

Március 15-én a közszolgálati adók mindegyike gazdag műsorpalettával várja nézőit és hallgatóit - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-t. Közleményük szerint a kínálatban élő közvetítések, különleges zenei összeállítások és a reformkort megidéző klasszikus filmek szerepelnek.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepnapjának előestéjén, 23 óra 15 perctől az M1-en a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadásáról látható összeállítás, amely a parlamenti ünnepség legfontosabb pillanatait idézi fel.

Az ünnepi műsorfolyam március 15-én Tisztelet a bátraknak! címmel az M1 stúdiójában kezdődik, majd 8 óra 45 perctől Magyarország zászlajának ünnepélyes felvonását sugározza a csatorna élőben, a megújult Kossuth térről.

A ceremónia után lovasmenet indul a Múzeumkertbe, amelyet az élő bejelentkezések során a nézők is figyelemmel kísérhetnek, akik megismerkedhetnek a Kossuth- és Széchenyi-díjak kitüntetettjeivel is - ismertette az MTVA.

A Múzeumkert műsorába Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke mond ünnepi beszédet, ezt az M1 és a Duna World is élőben közvetíti fél 11-től. A megemlékezésen Tolcsvay László előadásában hallhatják a nézők a Nemzeti dalt, s az ünnepet gazdagítja a Magyar Állami Népi Együttes műsora, valamint felvételről az MR Gyermekkórusa is.

A Kossuth Rádió rendhagyó műsorral várja hallgatóit: a kétórás Forradalmi forgatag a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumból jelentkezik. Tárlatvezetésen vehetnek részt a hallgatók az intézmény Jelszavaink valának: haza és haladás című kiállításán. Népi hangszereken játszott korabeli muzsikák is felcsendülnek majd, és a múzeumkerti ünnepi beszéd közvetítése után is több helyszínről lesz élő bejelentkezés.

A legifjabbak huszárpróbájába is bekapcsolódhatnak a rádiózók 10 órától, a Magyarság Házából.

Az ünnep jegyében a Bartók Rádió is megemlékezik a márciusi ifjak hősiességéről. A déli hangversenysávban magyar előadók koncertfelvételeit sugározzák: Várjon Dénes és a Keller Vonósnégyes, valamint az Erdődy Kamarazenekar hangversenyét. Népzene - újragombolva címmel a forradalom és szabadságharc 166. évfordulójára összeállított ünnepi adásában megzenésített versek, katonadalok, bujdosóénekek, amerikás dalok és verbunkosok hangzanak fel mai folk- és világzenét játszó énekesek, zenekarok tolmácsolásában délután fél háromtól.

A Hely különkiadása, Séták Széchenyivel címmel a legnagyobb magyar életének helyszínein kalauzolja hallgatóit: Ausztria, Magyarország és Szlovákia területéről is megismerhetők a kiváló államférfi életének legfőbb állomásai a Kossuth Rádióban, nem sokkal három óra után.

A Petőfi Rádióban egész nap csak magyar zene szól. A hallgatók óránként kapnak ízelítőt a budai Várból, ahonnan a színes programokról többször is élőben tudósít az adó.

Az MTVA fiatal külhoni tudósítói napközben többször bejelentkeznek, hogy az egész Kárpát-medence ünnepi megemlékezéseiről számoljanak be.

Jókai Mór regényének filmadaptációját, az Egy magyar nábobot láthatják a nézők a Dunán délután negyed öttől, valamint a Duna Worldön.

A közmédia gyerekcsatornáján, az M2-n egész nap magyar meséket láthatnak a fiatalok. A csatorna Papírcsákó, paripa című saját sorozatában gyerekek vallanak arról: mit jelent számukra március 15.

Este az Erkel Színházból látható élő közvetítés az M2 csatornán: a Red Bull Pilvaker előadásban fiatal zenészek és színészek tisztelegnek a márciusi ifjak emléke előtt, este fél kilenctől.

Ünnep határok nélkül címmel a Kárpát-medencei, illetve a távoli kontinenseken tartott megemlékezésekről is átfogó képet kapnak a tévénézők a Dunán este nyolc órától, a Duna Worldön pedig este 11 után negyed órával.

Az ünnepi műsor befejezéseként, éjfél után negyed órával A Hídember tekinthető meg az M1-en, amelynek története 1820-1860 között játszódik a Habsburg Monarchiában.

MTI

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nincs kegyelem DVD - Matúz GáborNincs kegyelem DVD
DVD - Bolti ár: 3 800 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyar környezet atlasza - Faragó ImreA magyar környezet atlasza
Térkép - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat