HunHír.info

2018. Fergeteg hava 22. nap, Hunorka napja.

Hegedűs Zsuzsa szerint az MSZP versenytárs, a Jobbik ellenfél (ellenség)

2014. március 08. 14:05
Székely Virág - Hunhír.info

Nagyobb lélegzetű interjú jelent meg a nol.hu mai címlapján Hegedűs Zsuzsa szociológussal, a miniszterelnök főtanácsadójával, a csillagváltás egyik legnagyobb bűnöse, az ultraliberális SZDSZ vezér, Kis János egykori feleségével. Kellett most egy kis szélsőjobbosozás, hogy a Jobbik most már közvélemény-kutatók által sem eltitkolható felfelé ívelő népszerűsége ellen próbáljon népharagot gerjeszteni. Valami újat kell lassan kitalálni az Orbán-tanácsadó liberális Hegedűsnek, mert az emberek nem vakok és szerencsére bátrabbak is ebben a fene nagy demokráciában. Egyre kevesebbeket sikerül riogatni a fasisztajobbikozással, a zsidókártyát sem lehet már kijátszani, Hegedűsék kifogyni látszanak a támadási eszközökből. A Népszabadság online kiadásának vezető anyagából kiderül, hogy a kulisszák mögött Hegedűs Zsuzsa felvette a kapcsolatot a Mazsihisz és más zsidó szervezetek képviselőivel, és végül ő javasolta Orbán Viktornak, hogy a vitás ügyek rendezését halasszák a választás utánra. A magát a Jobbik ellenségének tartó SZDSZ-esből Fidesz-tanácsadóvá vedlő Hegedűsnek van oka az aggodalomra, de nem azért, amit ő kifelé mutat és mond. Úgy tűnik, hiába osztogatott éveken keresztül milliószámra háztáji állatokat, csirkét, disznót, kacsát, nyulat és egyebet a felkarolt réteg, a cigányság számára. Arra ugyanis nem gondolt, hogy egyrészről akik kaptak, talán szavazat formájában megköszönik, de az ország nagyobb része, akiknek szintén nehezen megy sorsa, de nem tesznek értük semmit, nem járnak kedvezmények, nem jön a segély, s hozzájuk nem vonulnak ki nagy látványosan osztogatni, azt mondja egyszer - talán most, a 2014-es választásokon: nézzük, mit tud a Jobbik.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

A nol.hu-nak adott interjújából kiderül, hogy Hegedűs Zsuzsát nagyon megfogta a Sorsok Háza ügyében Köves Slomó, az EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) rabbija, aki a fideszes HírTv-n roppant nyugodtan előadta, hogy Budapesten a Páva utcában már van holokausztmúzeum, olyan intézmény viszont nincs, ami bemutatná, hogyan éltek együtt évszázadokon át a zsidó származású és a nem zsidó emberek. Ez lenne az Együttélés Háza, ami nagyon tetszett Hegedűs Zsuzsának. Itt Orbán tanácsadója azt is megosztja velünk, hogy az anyukája Izsákon született az egyik legrégebben Magyarországra került zsidó családban. Egyik őse meg tábornok volt az 1848–49-es szabadságharcban. Integráltan éltek, megtartva saját vallásukat és szokásaikat. 1919-ben, amikor Izsákon volt egy pogromkísérlet, a szomszédok figyelmeztették őket, hogy „jönnek” (a fehérek). És elbújtatták őket.

Hegedűs Zsuzsa a párbeszéd híve: "Behívtam magamhoz Gellért Ádámot és Köves Slomót. Lelkesek voltak, Gellérttel arról is megállapodtunk, hogy létrehoz egy honlapot, ahol a mai tudásunk szerinti legteljesebb forrásanyag hozzáférhető lesz Kamenyec-Podolszkijról. Aztán felhívtam Heisler Andrást, a Mazsihisz (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) elnökét és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgatót. Majd Szabó Györgyöt, a Mazsök (Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány) vezetőjét. Kettesben és hármasban is találkoztam velük, együtt és külön is, mindenfajta felállásban." Majd megkerestem Orbán Viktort, és beszámolt neki az alternatív javaslatokról. A miniszterelnök állítása szerint támogatta mindkettőt.

A Szabadság téri német megszállási emlékműről is megvan Hegedűs véleménye, és nagyon örül, hogy elhalasztották a felállítását.

Aztán elárulja azt is, hogy ezt ő javasolta Orbán Viktornak, mert azt akarja, hogy a választásig egyetlen problémával foglalkozzunk: merre tovább, Magyarország? "A vészkorszak és a megemlékezés nem lehet a kampány része." Ugyanis szerinte csakis a Jobbiknak kedveznének, ha választási témává teszik az emlékév körüli vitákat. "Tessék megnézni a felméréseket, jön fel a Jobbik. Részben azért, mert rákényszerítettünk az országra egy olyan ügyet, aminek semmi köze a kampányhoz. Engem leginkább az érdekel, hogy megakadályozzuk, hogy a szélsőjobb ugyanolyan erős legyen, mint Franciaországban" - fejtette ki Hegedűs.

Szerinte ami számít: "legyen párbeszéd. Lehet vitatkozni, lehet kiabálni. Mindent lehet, de beszéljünk egymással. Lépjünk túl azon, hogy kinek van igaza. Most nem ez érdekli az embereket. Ismétlem, hogy a vita csak azt a Jobbikot erősítené, amely nekem máig a főellenségem. (...) A baloldal versenytárs, a Jobbik viszont ellenfele minden demokráciát védő embernek. A szélsőjobboldal az egész demokratikus közélet ellenfele."

Megvolt a napi szélsőségesezés is. Bátor ez a Hegedűs Zsuzsa. Ahhoz ugyanis bátorság kell, hogy a Jobbik mögött álló akár 30 százaléknyi társadalmi erőt próbáljon arra kényszeríteni, hogy továbbra se kövesse nyitott szemmel az eseményeket, a kettősmércés megnyilvánulásokat szemrebbenés nélkül viselje, mert különben ő is ócska ember lesz. Egy fasisztanyilas senkiházi. Egy szélsőséges párt szélsőséges követője.

Hegedűs Zsuzsa most a Jobbik - már közvélemény-kutatók által sem eltitkolható - felfelé ívelő népszerűsége ellen próbál népharagot gerjeszteni. Valami újat kell azonban lassan kitalálni az Orbán-tanácsadó liberális Hegedűsnek, mert az emberek nem vakok és szerencsére bátrabbak is ebben a fene nagy demokráciában. Egyre kevesebbeket sikerül riogatni a fasisztajobbikozással, a zsidókártyát sem lehet már kijátszani, Hegedűsék kifogyni látszanak a támadási eszközökből.

A magát a Jobbik ellenségének tartó SZDSZ-esből Fidesz-tanácsadóvá vedlő Hegedűsnek van oka az aggodalomra, de nem azért, amit ő kifelé mutat és mond. Úgy tűnik, hiába osztogatott éveken keresztül milliószámra háztáji állatokat, csirkét, disznót, kacsát, nyulat és egyebet a felkarolt réteg, a cigányság számára. Arra ugyanis nem gondolt, hogy egyrészről akik kaptak, talán szavazat formájában megköszönik, de az ország nagyobb része, akiknek szintén nehezen megy sorsa, de nem tesznek értük semmit, nem járnak kedvezmények, nem jön a segély, s hozzájuk nem vonulnak ki nagy látványosan osztogatni, azt mondja egyszer - talán most, a 2014-es választásokon: nézzük, mit tud a Jobbik. És épeszű ember tudja, nem kell attól tartania, hogy lődözni, vagy üldözni fogják a zsidókat és cigányokat származásuk miatt. Esélyt kaphatnak viszont arra, hogy egyszerű magyar emberként élve ők is a kormányzó hatalom figyelmének középpontjába kerüljenek és találkozzanak annak életminőségüket javítani szándékozó akaratával.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat