HunHír.info

2018. Fergeteg hava 22. nap, Hunorka napja.

De miért ne lehetne Iránnak rakétája?

2014. március 05. 19:45
Hunhír.info

A befolyásos iráni Forradalmi Gárda szerdán bejelentette, hogy Teherán több robbanófejjel felszerelt rakétákat fejlesztett ki.A cionisták őrjöngenek, és szokás szerint műrettegnek. Egy olyan rezsim, amely atom-nagyhatalom, és mások országát tartja megszállva, most tiltakozik, hogy másnak is van fegyvere. Hogy is van ez?

Magyar Menedék - Migránsokk

Hoszein Dehgán iráni védelmi miniszter mutatta be az iszlám köztársaság legutóbbi haditechnikai fejlesztéseit: a Kiam, a Kader H1, a Fateh-110 és a Perzsa-öböl elnevezésű ballisztikus rakétákat. Ezek közül a Kader H1 és a Kiam több robbanófej célba juttatására alkalmasak.

"Ezek a rakéták nagy pontossággal képesek megsemmisíteni az ellenséges célpontokat, s kielégítik a fegyveres erők különböző igényeit" - mondta a tárcavezető, hozzátéve, hogy az új típusú fegyverek megerősítették Irán elrettentő erejét és katonai képességeit.

Dehgán elmondta, az iráni gazdaságot sújtó nyugati szankciók nem gátolják meg a perzsa államot abban, hogy növelje elrettentő képességét ellenségeivel szemben. A védelmi miniszter "ellenségek" alatt minden bizonnyal Izraelre és az Egyesült Államokra utalt.

A félhivatalos Farsz iráni hírügynökség adatokat is közölt a közepes hatótávolságú Kiam rakétáról, amelyet a beszámoló szerint kifejezetten a térségbeli amerikai katonai támaszpontok ellen fejlesztettek ki. A 800 kilométeres hatótávolságú, tizenhat méter hosszú, hat tonnás rakétát az iráni médiában technológiai áttörésként értékelték.

Teherán az utóbbi években nagyszabású ballisztikusrakéta-programot folytatott, ami nyugtalanítja a környező államokat. A nyugati hatalmak és Izrael aggodalmai szerint Irán rakéta- és atomprogramjának fejlesztésével nukleáris robbanótöltetek célba juttatásának képességére tehet szert. Izraelnek meg ilyen képessége VAN! Akkor másnak miért ne lehetne? Na, a világ végéig nem lehet mindent a holokausztozással magyarázni. Izrael egy megszálló állam, amely háborukat viselt más országok ellen, és más államokat ma is támad.! Irán nagyon hosszú idő óta nem támadott meg senkit.

Az iráni kormány ezzel szemben azt állítja, hogy atomprogramja kizárólag békés célú, az energiatermelést szolgálja, rakétaprogramja pedig abban is segít, hogy saját gyártmányú műholdakat juttasson Föld körüli pályára, részben földrengésveszélyes területeinek tanulmányozása, illetve a távközlés javítása végett.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat