Kiemelt hírek

 • Davajgitáros főhajtás
  Korabeli felvételekkel fűszerezett 56-os koncertre készül a ROMER. Sziva Balázs csapata az évforudló alkalmából egy új dalt is rögzített.
 • Fotó: MH/Hegedüs Róbert
  Haladéktalanul rendeznie kell a Fidesznek saját sorait
  „A rossz győzelméhez semmi sem kell inkább, mint a jók gyengesége.” Edmund Burke e mondata, és hozzá XIII. Leó pápa hasonló bölcsessége – „semmi sem táplálja jobban a semmirekellők merészségét, mint a derék emberek gyöngesége” – ötlik fel a választások eredményeit latolgatva.
 • Kiállítás nyílt a hunok, avarok és magyarok történetéből
  Megnyílt az Attila örökösei - A hunoktól az Árpád-házig című időszaki kiállítás kedden a Magyar Természettudományi Múzeumban Budapesten.
 • Erdogan szerint nincs más út a menekültáradat ellen
  Törökország elérte a teljesítőképessége határait az országban tartózkodó menekültek ellátásában, a nemzetközi közösség nem reagált a korábbi figyelmeztetésekre, ezért Ankara megpróbálja megteremteni a hazatérés feltételeit Északkelet-Szíriában
 • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből
  Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, a párt győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere. A botrányba keveredett politikus keddi, a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.
 • 600 ezer elveszett magyar nyomába erednek
  Az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját - jelentette be Andrej Juraszov, az Orosz Levéltári Ügynökség (Roszarchiv) helyettes vezetője, az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság orosz társelnöke hétfőn Budapesten, az Országházban.