Kiemelt hírek

 • Sztojka mégsem javult meg
  Jóllehet jó magaviseletéért korábban kiengedték a börtönből a Marian Cozma meggyilkolásáért 13 évre ítélt harmadrendű vádlottat, Sztojka Iván úgy tűnik, mégsem tudott kibújni a bőréből. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztálya bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntett meglapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 37 éves S. I. enyingi lakos ellen.
 • Már nagyon vártuk a transznemű X-Box-karaktert
  Az Xbox One új fejezet nyit a transznemű közösség számára. A videojáték 2020-ra várható.
 • Mi Hazánk: Karácsony liberálnáci
  A főpolgármester "csillagos egyesre" vizsgázott történelemből, amikor undorítónak nevezte a Mi Hazánk szombati, Horthy Miklós fővárosi bevonulásának századik évfordulóján megtartott felvonulását - jelentette ki Apáti István, a párt politikusa Budapesten.
 • Az Istvánok 1956-os amerikai összeesküvése, avagy hogyan került magyar zászló a New York-i Szabadság-szoborra 1956-ban?
  E sorok írója egyik kezdeményezője és résztvevője volt egy igen különös amerikai eseménynek. Az időpont 1956 novembere, a magyar szabadságharc szovjet tankezredek általi véres legázolásának szomorú hónapja, mely irtózattal rázta meg az egész világot.
 • Visszavágyik Ausztriába a terroristafeleség
  Újabb terroristafeleség szeretne visszatérni Ausztriába. A hétfői osztrák sajtó értesülései szerint az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik afgán tagjához férjhez ment nő jelenleg egy észak-szíriai fogolytáborban tartózkodik, és az osztrák diplomácia segítségét kéri.
 • Cifraszűröm a vállamra vetem…
  A rátéttel vagy hímzéssel díszített cifraszűr alighanem az legmagyarabb ruhadarab – a suba mellett a magyar népviselet legsajátosabb viselete. Nemhogy az ország határain nem terjedt túl, de a Kárpát-medence más nemzetiségei sem vették át – legfeljebb közvetlenül a magyar nyelvhatár mentén.