Kiemelt hírek

 • „Vissza a városba, mert ott meleg van, nyugalom és fény…” – G. Kirkovits István búcsúztatója
  G. Kirkovits István szerkesztő-újságírót 2019. október 5-én, 15 órától búcsúztatjuk a Balaton északi partján fekvő Alsóörs mólóján. A gyászolókat arra kérjük, egy szál virággal érkezzenek. A […]
 • 16 betolakodót füleltek le
  Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.
 • Kárpátalján továbbra is kihívás magyarnak lenni
  Brenzovics László szerint öt év magyarellenes kampány, fenyegettetés és intézkedések árnyékában zajlottak az idei ukrajnai választások
 • Gyulával szerelik le a román magyargyűlölőket
  A gyulai román gimnáziumon lobogó trikolór, valamint a román felirat látványa késztette arra bukaresti parlamenti képviselőket, hogy elutasítsanak egy zászlótörvénnyel kapcsolatos korlátozó előterjesztést.
 • Egész Erdélyt magára haragította az utolsó magyar királyné
  A hagyományos magyar történelmi emlékezet nem túl jó szívvel őrizte meg Jagelló Izabella alakját, aki I. Zsigmond lengyel király lányaként lett az idős Szapolyai János felesége. Később özvegy királynéként fia érdekében közel két évtizeden át igyekezett befolyását megőrizni a Habsburgok, az Oszmán Birodalom és a vetélkedő magyar főurak kijelölte politikai térben.
 • Vezess, ne szelfizz!
  Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik hétfőn egész Magyarországon - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.