Kiemelt hírek

 • Bölcsesség és alázat: Összefonódik az MPP az EMNP-vel
  Egy későbbi pártfúzió első lépéseként szövetségre lép a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP). A két erdélyi magyar párt egységesülési folyamatáról Mezei János MPP-elnök és Csomortányi István EMNP-elnök számolt be egy keddi kolozsvári sajtótájékoztatón.
 • Azért van, aki ellenáll az LMBTQ-lobbinak
  Vallási okokból nem hajlandó kinyomtatni az LMBTQ-barát magazint a nyomda Páli Veronika — 2019-11-170 A Dél-Alabamai Egyetemen a sokszínűségnek és az elfogadásnak szentelt új magazint indítottak. Az első számot egy alabamai céggel, az Interstate Printinggel tervezték kinyomtatni, azonban a cég visszautasította a munkát, mivel a lap témája nem egyezik vallásos nézeteikkel. Due South egyetemi magazin „Visszaírtak e-mailben és azt mondták, hogy élnének a jogukkal, amely engedélyezi nekik, hogy visszautasítsák a lapunkat, amiért az nem felel meg a keresztény értékeknek, amiket ők képviselnek, de remélik, hogy a jövőben újra együtt dolgozhatunk. Számomra ez az egész eléggé ironikus volt, hiszen ez az első olyan kiadás, amely a sokszínűségről és az elfogadásról szól. A magazinban lévő összes történet a sokszínűség különböző aspektusaira vonatkozik. Ebbe beleértjük a különböző testalkatok elfogadását, a fogyatékossággal élő diákokat, a különböző típusú vallásokat, és írtunk az LMBTQ-közösségről és drag queenekről is” – mesélte a Due South szerkesztője, Sara Boone. A szerkesztő szerint a céget leginkább az LMBTQ-téma késztette arra, hogy visszautasítsák az új magazin nyomtatását, hiszen 2012 óta készségesen segítették például az egyetemi újság kiadását. Amikor arra keresték a választ, vajon az Interstate Printing miért utasította vissza valójában a Due South kérését, nem jártak sikerrel. A cégnek nem állt szándékában válaszolni a hívásokra, és magyarázatot sem adtak a történtekre. Weboldalukon azonban az olvasható, hogy bármit megtesznek annak érdekében, hogy a Mindenható Urat szolgálhassák – írja az Advocate. A magazin új száma azonban így is kiadásra kerül az egyetemi nyomda segítségével. Mivel a Dél-Alabamai Egyetem is tudomást szerzett a történtekről, egy közleményben támogatta diákjait, de elfogadta az Interstate Printing jogát is arra vonatkozóan, hogy vallásos nézetei szerint diszkrimináljon. „A Dél-Alabamai Egyetem elkötelezett a véleménynyilvánítás szabadsága és a különböző nézetek mellett. Tiszteljük a hallgatóinkat, amiért bátran hangoztatják meggyőződéseiket. Ugyanakkor tiszteletben tartjuk az egyének és magáncégek jogait is, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek értékeiket tükrözik. Reméljük, hogy még így is egészséges és építő jellegű párbeszédek születhetnek az eltérő nézőpontokból.”
 • Sztojka mégsem javult meg
  Jóllehet jó magaviseletéért korábban kiengedték a börtönből a Marian Cozma meggyilkolásáért 13 évre ítélt harmadrendű vádlottat, Sztojka Iván úgy tűnik, mégsem tudott kibújni a bőréből. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztálya bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntett meglapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 37 éves S. I. enyingi lakos ellen.
 • Már nagyon vártuk a transznemű X-Box-karaktert
  Az Xbox One új fejezet nyit a transznemű közösség számára. A videojáték 2020-ra várható.
 • Mi Hazánk: Karácsony liberálnáci
  A főpolgármester "csillagos egyesre" vizsgázott történelemből, amikor undorítónak nevezte a Mi Hazánk szombati, Horthy Miklós fővárosi bevonulásának századik évfordulóján megtartott felvonulását - jelentette ki Apáti István, a párt politikusa Budapesten.
 • Az Istvánok 1956-os amerikai összeesküvése, avagy hogyan került magyar zászló a New York-i Szabadság-szoborra 1956-ban?
  E sorok írója egyik kezdeményezője és résztvevője volt egy igen különös amerikai eseménynek. Az időpont 1956 novembere, a magyar szabadságharc szovjet tankezredek általi véres legázolásának szomorú hónapja, mely irtózattal rázta meg az egész világot.