HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Leleplezzük a „cionglobál összeesküvést”: Védegylet – Humanista Párt – Lehet Más a Politika

2009. január 21. 23:36
gyégé - HunHír.Hu

humanistak250.jpgAz SZDSZ a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson, a megsemmisüléséhez vezető eredményt ért el. De, vajon most már tényleg fellégezhetünk és 2010-ben már a neoliberális eszméktől mentes lesz a parlament? Sajnos még nem ért véget a megpróbáltatásunk, újabb kemény harcot kell folytatnunk. Most, a neoliberalizmus legújabb kori 3:1-ben „Védegylet – Humanista Párt – Lehet Más a Politika” elnevezésű triumvirátusa fenyeget. Lássuk, kik ezek a régi ismerősök, és ki áll mögöttük.

Menedék - Bayer

A három szervezet személyi állománya között sűrű átfedések találhatók. Lássunk néhány példát a teljesség igénye nélkül. A triumvirátuson belül a vezető szerep az 1999-óta létező Védegyleté, melynek alapító tagjai között találjuk Sólyom László köztársasági elnököt, aki 2005-ig tagja a szervezetnek és dr. Zlinszky János volt alkotmánybírót is. A Védegylet tagjai részben a Humanista Párt (HP), részben pedig a Lehet Más a Politika (LMP) szervezetek alapítói. A Védegylet felügyelőbizottságának elnöke a liberális körökben jól ismert Székely Mózes, aki a rendszerváltozás fordulóján a legváltozatosabb érdeklődési körű fiatal értelmiségi csoportosulások körül mozgolódott. Főtitkár-helyettese Várady Tibor jogász aki egyúttal a Humanista Párt elnöke.

Vay Márton szintén egyszerre képviselteti magát a Védegyletben és a HP-ben. Schiffer András a Védegylet oszlopos tagja, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa és az LMP alapító tagja. A Védegylet szervezőbizottságának a tagja, Vida Viktor az indymedia.hu, és a Tilos Rádió munkatársa. Karátson Gábor a Védegylet alapító tagja volt 2000-től, majd elnöke, később tiszteletbeli elnöke 2008. májusáig. 2008. július 7-én a Tanácsadó Testületi tagságáról lemondott Vásárhelyi Judittal, Kindler Józseffel, Vida Gáborral együtt a Védegylet homoszexualitás melletti nyílt kiállása miatt.

Sólyom László a Védegylet elnökjelöltje volt a 2005-ös köztársasági elnök választáson és szintén a Védegylet kezdeményezte a jövő nemzedékek ombudsmanja poszt létrehozását, majd több zöld szervezettel lobbiztak dr. Fülöp Sándor jelöléséért.

Lehet Más a Politika (LMP)

2008. október 9-én este főműsoridőben az MTV1 Szempont című műsorában a Lehet Más a Politika! elnevezésű alakulóban lévő ökopolitikai pártot mutatták be, melyet a Sólyom László köztársasági elnök kampányát szervező Védegylet tagjai hoztak létre. Szinte nem volt olyan mainstrem média, amely ne számolt volna be a parlament körüli lézeres bohóckodásukról és a liberalizmus pöcegödrében, az Erzsébet téri Gödörben tartott sajtótájékoztatójukról. Vajon miért kapott ekkora nyilvánosságot egy újonnan párttá alakulni készülő szerveződés, amikor a kisebb pártokat az elhallgatás taktikája övezi? Még a HetiVálasz oldalain is megjelentek.

Csak nem az SZDSZ utódpártját tisztelhetjük benne? Nagy Levin magyar-zsidó értelmiségi blogger bejegyzése szerint igen, és részéről már kaptak is egy szavazatot. Természetesen az LMP bannerjét is elhelyezte a blogján.

Honlapjukon megtalálhatjuk az egykor, szintén a Védegyletből alakult Élő Lánc Magyarországért mozgalom 2005-ös célkitűzései mellett az Index és az Origo legfrissebb híreit is. A kampányba természetesen a Védegylet is beszállt. Lássuk a hasonlóságot:
itt
„Szerdán a nyilvánosság elé lépett a Lehet más a politika! kezdeményezés (LMP). A széles összefogásból született, országos hálózattal rendelkező szervezet a bemerevedett politikai struktúrát fölborító új pártot akar létrehozni, amely indulhat már a 2009-es európai parlamenti választásokon.”
itt
„ 2008. október 8-án, szerdán Lehet Más a Politika! néven egy olyan mozgalom bontott zászlót, amelynek ökopolitikai párt létrehozása a célja. A Védegylet kívánatosnak tartja, hogy egy új ökopolitikai párt választható alternatívaként jelenhessen meg a közéletben aktív állampolgárok számára.”

Az LMP jelenlegi idézett jelszava és célkitűzése 2005-ben még az egykori Védegylet alapító Lányi András által létrehozott Élő Lánc Magyarországért mozgalom jelszava volt. Milyen csoportosulás állhat a hangzatos szlogenek mögött, amely az európai parlamenti választások előtt bukkan mindig elő?

Élő Lánc Magyarországért ökológiai párt

2006-ban a Védegyletből kivált Lányi András - akinek korábban Dr. Lévai Katalin az Európai Parlament Szocialista képviselőcsoportjának tagja volt a felesége – mivel úgy gondolta, hogy megérett az idő az új párt megalapításra, amelyre már régóta készültek a Védegylet szervezésében. A pártalakítás időszerűségét tekintve már korábban ellentét alakult ki a Védegyleten belül, így Lányi 2005-ben különválva létrehozta az Élőlánc Magyarországért elnevezésű Pártot.
Itt olvashatjuk az Élőlánc 2005-ös felhívását amely akár, a Lehet Más a Politika! párt mai állásfoglalása is lehetne:

Felhívás
2005.10.19.

ÉLŐLÁNC MAGYARORSZÁGÉRT

„ Ahhoz, hogy az ökológiai politika céljai valóra válhassanak, mindenekelőtt választhatóvá kell tenni őket. Ahhoz, hogy egyenlő jogon mérkőzhessünk a politikai pártokkal, párttá kell lennünk, amely a helyi, az országos és az európai választásokon méltóképpen képviseli majd meggyőződésünket. Tisztában vagyunk e lépés kockázatával: a pártpolitikát övező gyanakvás és bizalmatlanság ezentúl beárnyékolja a mi lépéseinket is. Példánkkal kell bizonyítanunk, hogy lehet másként politizálni.”


Az Élő Lánc Magyarországért ökológiai párt alapítói között található ifj. Zlinszky János, a volt alkotmánybíró, Védegylet alapító Dr. Zlinszky János fia.

A szervezet október 8-án mutatkozik be. Az alapítók között megtalálható a Védegylet néhány ismert személyisége - mint Lányi András író vagy ifjabb Zlinszky János -, ám a párt nem a Zengő-ügyet felkaroló, illetve Sólyom Lászlót az államfői posztra javasoló civil szervezetből alakul.

Sólyom Lászlót a köztársasági elnöki székbe juttató Védegylet irodájával szomszédos, Dr. Zlinszky János volt alkotmánybíró irodája. Az Élőlánc oldalán 2005-ben így nyilatkozik a Védegylet elnökjelöltjével kapcsolatosan:

Zlinszky János Lipovecz Iván tévedéséről
2005.11.17.
Abban az átvitt értelemben, ahogy pártnak lehet jelöltje, úgy a Védegyletnek is lehet.


Dr. Zlinszky János - Zlinszky István egykori „Károlyi párti” országgyűlési képviselő leszármazottja – dabasi, ahol még ma is őrzi a Zlinszky major a régi nemesi család nevét.

Milyen eszméket is vallott Zlinszky István?
Részlet Marschalkó Lajos: Kik árulták el Magyarországot 1918-ban című művéből, amely egyébként a HunHír.Hu-n megrendelhető.

„Ezt a kleinármini órát, ezt a földöntúli boldogságot egykor Trianon óratermében hallja ütni a magyar delegáció. De most mindegy. Ezeknek a kegyes demokratáknak minden mindegy. Ők már közlik Wilson tizennégy pontját. Ők határozottan állítják, hogy ez lesz a béke alapja. És már szervezik is a nagy összefogást a polgárok, munkások, parasztok arcvonalát. Például a 48-as párt értekezletén Ugron Gábor, Zboray Miklos, Zlinszky István szólalnak fel, hangoztatván, hogy a baloldali pártoknak együtt kell működni.”

Hazánkban a liberalizmus az 1910-es évektől kezdte meg aktív pusztító munkáját, addig csak kizárólag keresztény tagjai lehettek a páholyoknak. A liberális szellemiségű zsidóság képviselői beléptek a meglévő páholyokba vagy újakat alakítottak és hamarosan át is vették az irányítást, majd ezzel egyidejűleg beépültek a politikába és a közigazgatásba. A jobbérzésű keresztények ekkor sorra elhagyták a páholyokat, egy részük pedig csatlakozott a liberális eszmékhez.

Dr. Fülöp Sándor a Védegylet jelöltje lett a jövő nemzedékek ombudsmanja

Dr. Fülöp Sándor jövő nemzedékek ombudsmanja több zöld szervezet, többek között a Védegylet jelöltje volt. A Védegylet juttatta a köztársasági elnöki székbe Sólyom Lászlót és kezdeményezése alapján hozták létre ötpárti egyetértéssel az új intézményt. A kezdeményezés egykori koordinátora ma az LMP vezetői között található. Részlet a Magyar Narancs 2007. áprilisból 12-i számából:

"A jövő nemzedékek országgyűlési biztosának minden olyan ügyre kiterjed majd a figyelme, ami érinti az utánunk következő generációk életfeltételeit; nem szakági ombudsman, hanem az alkotmányból levezethető demokratikus alapelv megvalósítója lesz" - foglalta össze a tervezet lényegét lapunknak Jávor Benedek, az új intézmény felállítását szorgalmazó Védegylet környezetjogi szakértője”

Önéletrajza és a november 10-i „Zöld mozgolódás” elnevezésű rendezvényen tett nyilatkozata alapján lsd. itt igencsak elgondolkodtató, hogy vajon milyen nemzet életfeltételeiért akar munkálkodni Fülöp Sándor? Csak nem 56-os disszidens család sarjaként látta meg a napvilágot Montreálban 1957-ben, majd megbánást tanúsítva hazajöttek és 1977-ben megkezdhette egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogtudományi Karán, majd a Fővárosi Főügyészségen találta magát? Hogy semmi kétség ne maradjon irányultsága tekintetében, a Zuschlag per során is említésre került, ma is nyíltan MSZP-s Táncsics Mihály Alapítvány rendezvényén vett részt egy nappal később. Az alapítvány kuratóriuma önmagáért beszél.

A Védegylet és Fülöp Sándor további, jó együttműködését jelzi, hogy Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa átvette (bár nem tehetett mást) a Védegylet Jövő Nemzedékek Képviselete (JŐNEK) elnevezésű programjának jelentéseit november 20-án Budapesten, az ombudsmani hivatalban tartott civil találkozón. Természetesen a sajtó ennek is nagy nyilvánosságot adott, működik a párt propaganda, épül az LMP.

Húzós arcok a triumvirátusban

Schiffer András (TASZ, Védegylet, LMP)

A TASZ ügyvivője Schiffer András, aki ma, a Lehet más a politika elnevezésű SZDSZ utódpárt létrehozásán mesterkedik szabadidejében megvédi a szarral leöntött - a Zsidó Színház égisze alatt működő Madách Imre: Ember Tragédiáját gyalázó - Gecy Produkció munkatársait és a Humanista Párt mellett kampányol. Nagyon érdekes, hogy a pozíció gyűjtögető Schiffer András (LMP, TASZ, Védegylet), ráadásul egy alakuló párt (LMP) vezetője egy másik pártnak, a Humanista Pártnak kampányol. Íme rövid önéletrajza:

Ügyvéd, jogvédő, a Lehet más a politika egyik alapítója, szervezője. 1971-ben született Budapesten. 1990-ben pár tucat egyetemista társával egy alulról szerveződő, és a pártállami utódszervezetektől független baloldali ifjúsági mozgalom életre hívásán munkálkodik: két évig az Ifjú Szocialisták ügyvivője, 1992-ben kilépett a szervezetből. Az ELTE-n szerez jogi diplomát, ügyvédi irodájában elsősorban gazdasági joggal foglalkozik. 1996-tól a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, 2004-08 között ügyvivője, a politikai szabadságjogok program vezetője. Dolgozik a melegeket, bántalmazott nőket segítő Habeas Corpus Munkacsoportnál, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum jogsegélyszolgálatánál. Nevéhez két sikeres alkotmánybírósági beadvány is fűződik: a TASZ képviseletében 2006 őszén ő jegyzi a gyülekezést korlátozó fővárosi rendelettel szembeni indítványt, tavaly nyáron a Védegylet színeiben a parlamenti pártok alapítványait kedvezményező rendelkezéseket támadja meg. 2008 őszéig a Védegylet szervezőbizottságának tagja, 2005-ben a Sólyom László köztársasági elnökké választását célzó kampány vezetője. Közéleti publicisztikái az elmúlt években számos napi- és hetilapban jelentek meg. Szenvedélyes Vasas-drukker.

A Védegylet és a TASZ együttműködésének további magyar ellenes megnyilatkozása a Magyar Gárda elleni uszító aláírásgyűjtési akciójuk.

Az LMP arcai közül példaként emelhető még ki Csillag Gábor és a Népszabadság 2004-ben vele készült interjúja. Neki is nehéz gyermekkora lehetett New Yorkban az ENSZ égisze alatt szolgálatot teljesítő apuka mellett, mialatt az átlagmagyar ötévente utazhatott nyugatra, amennyiben politikailag megbízhatónak számított.

Érsek-Obádovics Nándor az LMP Budapesti és Pest megyei koordinátora. Szerintem sokak számára ismerős antifa, aki szabadidejében mostanában dr. Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke számára gyűjtött kopogtató cédulákat a ferencvárosi időközi képviselő választáson, aztán panaszkodott is, mert egy kicsit megpofozták a gyűjtögetés közben.

További antifák a triumvirátusban: Jámbor András, aki az LMP által 2008. november 17-én szervezett közúti korrupció-ellenőrzésnél is segédkezett a Parlamentnél lsd. itt és Papp Réka Kinga, akik a Magyar Gárda avatási ünnepségén provokáltak. Papp Réka Kingát személyesen maga a Humanista Párt elnöke, Várady Tibor adta össze buzi barátnőjével a Batthyány téren. Lsd. itt

A sokarcú Humanista Párt

A Humanista Párt Magyarországon 1993-óta létezik. Ál „antiglobalista” tevékenységével a nemzetellenes, az általános fegyverzet csökkentés és nukleáris leszerelés mellett kampányol. Az új világrend megálmodóinak célja az ENSZ égisze alatt egy világhadsereg (NATO) fenntartása, és így a nemzetállamok teljes lefegyverzése.
Részlet a Humanista Párt weboldaláról, ahol nemzetellenes, szexuálisan aberrált nézeteiknek adnak hangot lsd. cikkből megtudhatjuk, hogy mi köze a balos Humanista Pártnak Sólyom László köztársasági elnökhöz.

"Lázadni emberi dolog" - Sólyom László támogatói a "rendszeren kívüli" párt jelöltjei között
Gavra Gábor (Magyar Narancs)
2006-09-04 14:35

Története során először sikerült fővárosi listát állítania a világszerte ismert globalizációkritikus mozgalomból kinőtt Humanista Pártnak. A hat kerületben felállított kompenzációs listával a fővárosi indulás lehetőségét elnyerő humanisták jelöltjei között a Sólyom László államfőjelöltségét kezdeményező Védegylet két tagja is felbukkan – az egyikük maga a HP elnöke, Várady Tibor.

A Humanista Párt fővárosi listaállításának egyik érdekessége, hogy a rendszerváltás óta első ízben fordul elő, hogy a nemzetközi balos-globalizációkritikus mozgalomból kinőtt hazai képződmény önállóan képes listát állítani egy országos választáson (a humanisták sikertelenségéhez korábban az is hozzájárulhatott, hogy az ezredfordulón nem mással, mint a Thürmer Gyula vezette Munkáspárttal képzeltek el szoros együttműködést).

További érdekesség, hogy a párt XIII. kerületi egyéni jelöltjei között ketten is vannak, akik az 1999 óta létező, de a belpolitika fősodrába Sólyom László tavalyi államfővé választásával megérkezett Védegyletben is tevékenykednek.

Egyikük Várady Tibor a Humanista Párt elnöke, aki 1999 óta vesz részt a magyarországi humanista mozgalomban, két éve pedig a HP elnöki tisztségét tölti be; a másikuk Vay Márton, aki védegyletesként az utóbbi években a Zengőre tervezett NATO-lokátor elleni tiltakozás egyik szervezőjeként, illetve a Sólyom László államfővé választását kezdeményező csapat tagjaként hívta fel magára a figyelmet.


Vay Márton tarkaságát jelzi, hogy a magát baloldalinak valló Humanista Párt színeiben indult a 2006-os önkormányzati választásokon és egyúttal az LMP megalakulásáig tagja a Védegyletnek is.
Tamás Gáspár Miklós is feltűnik a kampány során és láthatjuk őket, mint harcos baloldali antiglobalistákat az általános nukleáris leszerelésért tüntetni. TGM annyira nem tudja, hogy hova tartozik, hogy a Népszabadság cikke szerint még a feminista mozgalomnak is a tagja. Természetesen a Népszabadság nem a Jobbik izraeli agresszió elleni tüntetéséről, hanem a Humanista Mozgalom PC „gázai békéért tüntető” megmozdulásáról számolt be. Lsd. itt.

„Tamás Gáspár Miklós, az Európai Feminista Kezdeményezés tagjaként azt mondta: a II. világháború óta "emberirtó háborúk" tucatjaira került sor, ma is ártatlan emberek halnak meg, gyermekek pusztulnak el, mert olyan rendszer uralkodik a világon, amely különbséget tesz ember és ember között.”

Ez a lelkes magyar tarkázó, buzi tüntető liberális csapat vajon melyik pénzügyi oligarchia pártfogoltja? Ki finanszírozza a kampányukat és ezáltal kiknek kell helyet csinálniuk a közéletben?Ez ma már nyílt titok. A liberális, titkos társaságként működő Védegylet mögött, Soros György áll, a világkormány létrehozásán mesterkedő szabadkőműves Bilderberg csoport tagja. Legutóbbi tevékenységeiről lsd. ezt Soros György 2006-ban a magyarországi választási kampány kezdete előtt 43,5 milliárd forintos extra adományt nyújtott az általa alapított szellemi kiképző központ, a budapesti Közép-európai Egyetemnek (CEU). Az, hogy kiknek, mennyire meggyőző ezen szervezetek kampánya és ebből milyen politikai következtetéseket vonnak le, csupán élettapasztalat kérdése. Szerepüket kisebbíteni nincs értelme, hiszen egy emberüket már a köztársasági elnöki székig eljuttatták, elérték a jövő nemzedékek ombudsmanja poszt létrehozását, ahová szintén a saját emberüket, Fülöp Sándort ültették, ami pénz és hatalom kérdése. Ne feledjük azonban, hogy a titkos társaságok működése 100 év alatt hová juttatta a magyar nemzetet. Lehet, hogy megint egy újabb szemfényvesztésnek vagyunk a tanúi? Reméljük, nem válunk részeseivé is.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
25% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat