HunHír.info

2019. Áldás hava 16. nap, Aszlár napja.

Itt az ideje, hogy mi nyújtsunk segítő kezet!

2019. június 25. 16:37
Hunhír.info

Az elmúlt tíz esztendőben gombamód szaporodtak térségünkben a különböző nyári rendezvények, amelyek fiataloktól idősekig mindenkit hivatott megszólítani. Habár tematikájukban ezek az események eltérőek lehetnek, a forgatókönyv, amely által létrejönnek szinte minden esetben azonos: elképesztő szervezői munkát és jelentős anyagi befektetést igényelnek.

Magyar Menedék - Grandpierre

De mi történik akkor, ha egy szervezet úgy kíván egy eseményt létrehozni, hogy az anyagi juttatásokat alternatív módszerekkel próbálja helyettesíteni?

Erre tökéletes példa a Magyarok Országos Gyűlése (továbbiakban MOGY), amelyet idén hetedjére szerveznek. Az Országos Baranta Szövetség által szervezett háromnapos rendezvény célja az, hogy magyar embereknek, magyar emberekért és magyar emberek által teremtsenek értéket a Kárpát-medencei nemzettársak között.

Az esemény egyedi összefogással, felajánlások és segítségek útján szerveződik az idén is, amelyre hatalmas igény van globalizált társadalmunkban. Az évek és az egymást követő találkozók alkalmával sorra érkeztek különböző felajánlások: ki egy ökröt adott az étkeztetéshez, ki pár köbméter faárut a cölöp- és palánkvárhoz, de van, aki saját tehetségét és izomerejét biztosítja a rendezvény kivitelezéséhez.

Ha mérlegre kellene tenni magát az eseményt és annak létrejöttét, talán a folyamatában búvik meg az igazi magyar összefogás, és az esemény maga valójában ezen összefogás valódi megünneplése. Az augusztus 2-4. között az Ópusztaszeren megszervezésre kerülő rendezvény során az oda látogatók részesei lehetnek számos, a magyarságot érintő előadásnak, hagyományőrző bemutatóknak, történelmi előképeknek, valamint népi mesterségek fortélyait sajátíthatják el.

Így a Magyarok Országos Gyűlését követően az érdeklődők valódi nemzeti és kulturális feltöltődéssel, valamint szellemi értékkel térhetnek haza.

Az Országos Baranta Szövetség elnöke és a MOGY egyik főszervezője, Németh Henrik elmondása alapján a számtalan felajánlás mellett sajnos minden évben pénzügyi nehézségekkel küzdenek.

A tavalyi rendezvény közel 5 millió forintos adósságot rótt a szervezőkre, amelyet saját zsebük terhére kellett viselniük. Mindezek ellenére a szervezőkkel folytatott beszélgetés során kiderült, hogy az idei esemény egyik fő célkitűzése a fesztivál fennmaradásának biztosítása mellett a Beregszászon található Kossuth Lajos Középiskola részleges vagy akár teljes felújítása.

Magyar ember az aki a kevésből is ad, és nem magyar az aki a sokból se – véli a főszervező, aki az anyagi problémák ellenére is megsüvegelendő közösségépítő és nemzetfenntartó cselekedetet szorgalmaz. Mivel a MOGY a Kárpát-medencei összmagyarságért született rendezvény, ezért annak élményeinek és terheinek felvállalása is közös érdek. Éppen ezért a MOGY arra sarkallja az olvasókat, hogy bátran tegyenek támogatói felajánlásokat, hiszen az anyaországból is számtalan segítség érkezett az elmúlt időszakban, így itt a tökéletes alkalom ennek viszonzására. Az adományozási lehetőségekről a mogy2019.hu oldalon található „Hogyan segíthetsz?” menüpont alatt kaphatnak bővebb információt, vagy személyesen is fel lehet venni a kapcsolatot a szervezőkkel a +36 30 960 3122-es telefonszámon vagy a barantaszovetseg@gmail.com e-mail címen

KRÓNIKA

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat