HunHír.info

2019. Áldás hava 18. nap, Lilla napja.

Kétfrontos harc zajlik Erdélyben

2019. június 22. 06:11
Hunhír.info

uz-volgye250.jpgNyílt levelekben követelték a marosvásárhelyi orvosi egyetem diákjai Leonard Azamfirei rektortól, hogy a mesterségesen szított etnikai konfliktust zárja le az általa vezetett egyetemen, és tartsa be a törvényeket, amelyek az 1,2 milliós erdélyi magyarság számára az anyanyelvi felsőfokú oktatást biztosítják. Elméletileg tárgyalni ültek le egymással az intézmény román és magyar tanárai pénteken, hogy tárgyaljanak a magyar főtanszék létrehozásáról.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A diákok másik levelének címzettjei Vass Levente Maros megyei RMDSZ-elnök és a marosi tanács elnöke, akiken az egyetemen a magyar kar és a magyar oktatás érdekében való hatékony fellépés hiányát kérték számon. Vass egyébként szombaton lemondott a marosi RMDSZ éléről.

A román nacionalista támadás alatt álló Úz-völgyi temető körül közben tovább fortyognak az indulatok. A Kronika.ro portálnak nyilatkozó Vladimir Ionaș szociológus elismerte a magyarellenesség fokozódását, ugyanakkor a magyarokat és különösen az RMDSZ-t is felelőssé tette ezért. Ionaș szerint Trianonnal és az emlékhelyekkel kapcsolatban kölcsönös megértésre van szükség.

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése csütörtökön állásfoglalásában jelezte, a román keresztekkel a dormánfalvi polgármester illegális temetőfoglalásakor beborított halmok alatt a miskolci 10. honvéd gyalogezred tagjai fekszenek, és a város elutasítja a honvédek emlékének meggyalázását. Az Erdélyi Magyar Néppárt kedden Csíkszeredán tartott tüntetést a temető megőrzése mellett, és bejelentette: ha követelései nem teljesülnek, jövő csütörtökön újabb demonstrációt rendeznek Sepsiszentgyörgyön, hogy napirenden tartsák a sírkert ügyét.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat