Kiemelt hírek

 • Azon a napon
  1956 október 23-án ilyen meleg volt, mint most! Ezt a fényképet egy ismerősünk készítette, aki nem tudott hazautazni Budapestre vonattal, mert több órás késések és átszállások miatt nem érte el a csatlakozását.
 • Intézményesített gyerekgyilkosságok Észak-Írországban
  „A mai egy hihetetlenül sötét nap Észak-Írország számára, részben a meg nem született gyermekeknek, és mindenkinek, akiknek fontos az élethez való jog” – írja Right To Life UK a Facebookon. Az oldal által létrehozott profilkép-keretet rengetegen használják itthon is arra, hogy kifejezzék egyet nem értésüket az Észak-Írországban tegnap életbelépett új abortusz-szabályozással kapcsolatban.
 • Gundy Sarolta: Áldozat éneke
  Szétfoszló illúziók az üres 301-ben.
 • G. Kirkovits István: 1956. október 23.
  Akik hatvanhárom éve kimentek az utcára, nyílt, tiszta szívvel, reménykedve és bizakodva, még nem gondolhattak akasztófára, kisfogházra, a halálra ítéltek utolsó sóhajtására, a megkínzott emberek üvöltésére és az ávós pincék dobhártyaszaggató sötét terrorjára.
 • Csúcsforgalom lesz ma a Corvin közben
  A jobboldali vagy egykor jobboldali szervezetek és pártok október 23-ai kedvenc köztere a Corvin köz. Idén különösen nagy lesz ott egész nap a nyüzsgés és puskaporos a levegő: a Légiótól a Pongrátz András által felszólított Jobbikig ott tartják megemlékezésüket. Sőt, még ágyúszó is dörren.