HunHír.info

2019. Ígéret hava 26. nap, Doboka napja.

Hazánk megbüntetését sürgetik Sorosék

2019. május 09. 08:03
Hunhír.info

uj-vilagrend-500.jpgElég volt az időhúzásból! – ezzel a címmel fordult az EU Általános Ügyek Tanácsához több nem kormányzati szervezet, köztük a Soros-féle Amnesty International, a Human Rights Watch és az Open Society European Policy Institute. A magukat jogvédő szervezetként azonosító csoportok azt követelik, „kezdjék el végre az érdemi meghallgatásokat a szeptemberben megindított hetes cikk szerinti eljárásban, hallgassák meg a magyar kormány képviselőit az emberi jogok és jogállamiság helyzetéről”. Javasolják, hogy a Tanács nemzetközi és régiós szakértőkkel hatásos, alapos és pártatlan vizsgálatot folytasson le. Úgy vélik, Magyarország megbüntetésének eddigi elmaradásáért konkrétan a román uniós elnökség a felelős, miután az Európai Parlament tavaly szeptemberben már döntött ennek szükségességéről. Sorosék kifejezetten aggódnak, hogy az eljárás halogatásával a „jogos indítványban” megfogalmazott aggodalmak megválaszolatlanok maradnak.

Menedék - Pálfi

Kifejtik továbbá: Magyarországon az NGO-k az elmúlt évek szigorításai révén már nem tudnak félelem nélkül például adományokat fogadni, a hatóságok erodálják a jogállamiságot, ellenséges környezetet alakítanak ki az NGO-k számára, de megemlítik panaszként az MTA ügyét is. Áprilisi keltezésű levelükben felhívják a figyelmet arra is, hogy még az EP-választás előtt bizonyítania kell az uniónak, hogy bárhol fellép az értékek és a jogok védelmében. Az uniós vezetésre már korábban is gyakoroltak egyfajta nyomást Soros-féle szervezetek, például a berlini Liber­ties, amely kvázi az ötletgazdája annak az Európai Parlament által már elfogadott elképzelésnek, hogy a következő költségvetési ciklusban megháromszorozzák az NGO-k uniós támogatását.

A volt TASZ-os Dénes Balázs által vezetett szervezet honlapján elérhető legújabb elemzés egyébként azt fejtegeti, hogy még decemberben népszerűsítő körútra indultak új könyvükkel, amely arról szól, miért szavaznak annyian a populistákra, és mit lehet ez ellen tenni. Korábbi kampányuk szerint a tekintélyelvű pártok megszerzik vagy megfélemlítik a sajtót, így elérik, hogy a nyilvánosság rettegje és gyűlölje a kisebbségeket, mint például a migránsokat, továbbá átformálják az oktatást, amely így az intolerancia és az idegengyűlölet meleg­ágya, a nők, az LMBTI-emberek elnyomásának eszköze lesz. A Liberties szándéka az volt, hogy tanácsokat is adjon a politikai döntéshozóknak is, mit tehetnének e folyamat ellen.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat