HunHír.info

2019. Ígéret hava 22. nap, Bogyó napja.

Rangos elismerésben részesült a legendás gitáros

2019. március 15. 19:08
Hunhír.info

Rangos elismerést, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta a Skorpió, a Hungária, a Bikini és a Dinamit legendás gitárosa. Szűcs Judith (65) három évvel idősebb bátyja - Szűcs Antal Gábor - így azt is könnyebben viseli, hogy méltatlanul alacsony a nyugdíja.

Menedék - Bayer

Csörgött a telefon?

– Először e-mail érkezett, csak miután írásban visszajeleztem, hogy a kitüntetést elfogadom és át is veszem, utána hívtak fel. Áprilisban kezdem taposni a hetvenedik évemet és jóleső érzés, hogy elismerték a munkásságomat, annál is inkább, mert autodidaktaként lettem zenész.

Apropó! A nyugdíja elérte már az életkorát?

– Közel sem, most 46 ezer, úgyhogy tolókocsival is színpadra kell majd gurulnom, hogy a rezsit fizetni tudjam, de már beletörődtem, hogy a múlt nélküli zenemunkások közé tartozom. Jogutód és dokumentáció nélkül szűntek meg az állampárti korszak zenészalkalmazói, az Országos Rendező Iroda és az Interkoncert. Így jártam, de ez a lovagkereszt jelzi, valami nyomot azért hagytam.

Most hány zenekarban játszik?

– Hétben, de a nagy részüket inkább formációnak mondanám. Az Attila Fiai Társulattal nemzeti rockoperák slágereit adjuk elő. A Kalapács akusztik, a Latin varázs és a Mediterrán Duó tagjaként is járom a Kárpát-medencét, és az idei 40. évfordulón eredeti felállásban koncertezünk a Dinamittal. A Skorpióval és Balázs Fecóval is lesz néhány buli a nyáron, és itt van még a Totya Uno, azaz a szólóformációm.

blikk

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat