HunHír.info

2019. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

A pápáról, szeszről és szalámiról

2019. március 11. 07:56
Hunhír.info

olah-taplo.jpgPénteken ismét sikerült egyet homorítania nacionalizmusból a Realitatea tévéadónak a Románia 2019 című kihelyezett élő műsorában, amit ezúttal a Hargita megyei Maroshévízen, vagy régebbi nevén Oláhtoplicán kevertek le. A folklórműsorral tűzdelt talkshowban Cosmin Gușă műsorvezető meghívottai ezúttal is rendesen kiosztották a Hargita és Kovászna megyei magyarságot, meg természetesen az örök mumust, az RMDSZ-t.

Menedek - Engdahl

Cosmin Gușă kifejtette: az RMDSZ részéről senki nem fogadta el a meghívását, így telefonon várta, hogy hátha valaki bejelentkezik – hiába.

Petrișor Gabriel Peiu elemző azt is elmondta, hogy miért van interetnikai konfliktus és mit lehetne ellene tenni. Érdekes módon a gondok gyökerét abban látta, hogy a budapesti vezetés – megkezdve a 20. század elejétől, Kádár Jánossal és a ma regnáló, az RMDSZ-t is „foglalkoztató”kormányzati entitással folytatva – a „Nem, nem, soha!” szellemben viszonyul Romániához, nem hajlandók elfogadni a valóságot, de emellett az egykori és mai román vezetők is megkapták a magukét.

„Illúziókat kergetünk, hogy ha azt gondoljuk, hogy a törvényes úton kívül más is létezik, lásd Katalónia esetét, ahol a függetlenségért harcolók csak akkor csillapodtak le, amikor a törvény elé voltak hívva és elítélik azért, amit tesznek. Illúzió, hogy az RMDSZ jóindulatát meg lehet vásárolni” – mondotta Peiu, aki „megoldási” javaslattal is előállt. „Két kis, viszonylag gyéren lakott megyéről van szó, tehát Bukarest befektetésekkel tudná erősíteni az itt élő románságot. Ugyanakkor a törvénnyel kell fellépni (a magyarok ellen – szerk.), hiszen az Európai Unióban nincs más ország, ahol a hivatalokban más nyelvet beszélnek az államén kívül” – nyomatékosított.

Pápa és a revízió
Petrișor Peiu nem állt le ezzel, a pápalátogatásban rejlő veszélyekkel is riogatta a nézőket. „Egy nagyon komoly vészjelzéssel fejezem be mondanivalómat. Június elején Csíksomlyóra – ahová Ferenc pápa is érkezik – jön a magyar elnök is. Nem tiszta, hogy az ortodoxok meg vannak-e hívva az eseményre, de ami világos, hogy egy magyar rendezvényről van szó, ahová több száz vonat, és egymillió ember érkezik Magyarországról, legalábbis ezt mondják. Arra ébredhetünk fel, hogy egy nagyméretű, revizionista, irredentista rendezvény lesz, amit nehezen fogunk tudunk kezelni. Nem értem, miért megy Csíksomlyóra. Ha a magyar katolikus hívekhez akar szólni, akkor miért nem megy Magyarországra, ahol nyolcvan százalék a katolikusok aránya? Ez az egész nem történhetett volna meg, ha az ország megőrzi az ortodox jellegét, és úgy, ahogy 1999-ben, az egyház hívja meg a pápát. Remélem, hogy nem ismétlődik meg ismét az, hogy a szegény görög katolikusokat ismét megtéveszti a Vatikán” – hívta fel a figyelmet a „veszélyre” az elemző, aki egyébként Radu Vasile és Adrian Năstase miniszterelnökök tanácsadójaként is tevékenykedett.

A szesz, a hús és az RMDSZ

A következőkben kidomborították: a Korrupcióellenes Ügyészség egyetlen RMDSZ-es politikust sem vitt el, pedig Markó Bélának is „15 millió eurós jurtája van a Snagov tó partján”. Ezt javították egymás között, kiderült, hogy a néhai Verestóy Attilára gondoltak. „Kövesi néni se látta meg, hogy mi történt a «pödurével» Hargita és Kovászna megyében” – mondotta gúnyosan, magyaros románsággal az egyik meghívott.

Aurelian Bădulescu, Bukarest főpolgármester-helyettese is megoldásokat „javasolt”. Szerinte Bukarestből kell tanárokat hozni Székelyföldre, akik majd szépen megbuktatják a diákokat, és majd a felháborodott szülők (ebben a pontban értelmezhetetlenné vált a monológja – szerk.) szépen leváltják a „Budapest 5. hadosztályát képviselő RMDSZ”-t.

A meghívottak arra is kitértek, hogy Hargita és Kovászna megyében működnek a legnagyobb illegális szeszgyárak, és a két megyében van a törvényen kívüli létező húsipar fellegvára is.

Az adásban más „apróságokról” is szó esett, amit helyszűke miatt nem közölhetünk, de az adás – nyugodtabb vérmérsékletűeknek ajánlott – megtekinthető a tévé weboldalán.

Amit viszont megelégedéssel nyugtáztunk, hogy a Realitatea szerkesztői szerint Székelyföld igenis létezik, ugyanis a képernyőn több alkalommal megjelent a „Ținutul Secuiesc” felirat, ahogy az képernyőmentésünkön is látszik…

Székely Hírmondó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat