HunHír.info

2019. Újkenyér hava 22. nap, Ella napja.

Egyre elkeseredettebbek a bevándorláspártiak

2019. február 11. 09:05
Hunhír.info

menekultek-tamadnak-250.jpgA májusi EP-választás újabb fordulópontja lesz a nemzetállamokat támogató és a globális kormányzást akaró politikai erők összecsapásának – mondta lapunknak Deák Dániel politikai elemző. Úgy vélte, ha Brüsszelben megváltozik a széljárás, akkor Magyarország és a hozzá hasonlóan gondolkodó országok tovább tudják erősíteni pozícióikat.

Menedék - Pálfi

Szemmel láthatóan egyre elkeseredettebbek a bevándorláspárti politikusok, ennek tudható be Gyurcsány Ferenc további radikalizálódása, aki már egyenesen lázadásra szólítja fel az embereket – mondta lapunknak a múlt hét történéseit elemezve Deák Dániel politológus. Az elemző hozzátette, a nemzeti oldallal szembehelyezkedő politikai erők számára már a képviseleti demokrácia legfontosabb intézményének, az Országgyűlésnek sem szent a tekintélye. Ezzel – folytatta – a saját választóikat veszik semmibe, akik a tavalyi országgyűlési választáson azért szavaztak rájuk, hogy a parlamentben képviseljék őket.

A bevándorláspártiak elkeseredettsége Deák szerint annak tudható be, hogy elbukott a decemberi és januári próbálkozásuk, a szűk balliberális véleménybuborékon kívül senki sem volt kíváncsi az általuk szervezett tiltakozásokra és sztrájkkezdeményezésre. Az elemző úgy véli, szintén bukásra van ítélve a Jobbikkal történő együttműködésük is, hiába próbálkoznak a párt antiszemita és rasszista botrányainak relativizálásával.

Sneider Tamás ügyei, Gyöngyösi Márton kijelentései vagy például a regionális igazgatóként a Jobbikban dolgozó antiszemita Kulcsár Gergely annak tanúbizonysága , hogy a Jobbik cukiságkampánya csupán kommunikációs trükk, az álca alatt ugyanazok a politikusok tevékenykednek, akiktől nemrég még élesen elhatárolódott a balliberális oldal – hangsúlyozta az elemző.

Deák arra is felhívta a figyelmet, hogy a legnevetségesebb módon Karácsony Gergely igyekezett átírni a múltat, és a Hír TV-ben a saját nyilatkozatait tagadta le. Ez a politikai húzás ugyanakkor átlátszó, a bukott miniszterelnök-jelöltből főpolgármester-jelöltté avanzsált Karácsony mindenki számára egyértelművé tette, hogy a hatalom érdekében mindenre képes, minden elvtelen alkuba belemegy – mondta a politológus. Nem veszi észre, hogy ezzel saját hitelességét nullázza le, az elvtelen alkuk hatására tovább fog csökkenni a népszerűsége, Puzsér Róbert pedig esélyesebb lesz nála az előválasztás második fordulójában.

Deák szerint a hazai ellenzék tevékenysége beleillik a nemzetközi trendbe, Gyurcsány Ferenc a lázító üzenetek mellett globális kormányzásról is beszélt. Ez a célja szerte Euró­pában a Soros György által támogatott bevándorláspárti erőknek, ezért próbálkoztak számos nagyvárosban tiltakozásokkal meggyengíteni a nemzeti erőket – mutatott rá. Mindez tehát már az EP-választási kampány része, amelyben a bevándorláspárti politikusok minden eszközt képesek lesznek bevetni a hatalomban maradásuk érdekében.

A közvélemény-kutatások és az eddigi nemzeti választások azonban a politológus szerint azt mutatják, hogy az európaiak elutasítják a bevándorláspárti álláspontot, és többségük továbbra is kiáll a nemzetállamok mellett. Deák Dániel hangsúlyozta, ezért is fontos a májusi EP-választás, hiszen az egy újabb fordulópontja lesz a nemzetállamokat támogató és a globális kormányzást akaró politikai erők összecsapásának. Az elemző szerint nem véletlen, hogy már Angela Merkel is barátibb hangot üt meg a visegrádi négyekkel, a korábbi éles kritikákkal szemben már ő is egyetért azzal, hogy csupán az EP-választást követően lehet dönteni azokról a kérdésekről, amelyek hosszú távon érintik Európa jövőjét.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat