HunHír.info

2019. Szelek hava 23. nap, Béla napja.

Bihács elesett, és magára maradt a polgármester szerint

2019. február 10. 10:11
Hunhír.info

Bihács elesett és magára maradt a migránsválságban – ezt a bosnyák város polgármestere mondta az M1-nek. Szerinte a kormány egyszerűen nem vesz tudomást arról, ami ott folyik. A városban az elmúlt napokban egymás után tartották a válságtanácskozásokat. Annyi illegális bevándorló gyűlt össze ugyanis és olyan sokszor sértik meg a törvényeket, hogy kezd tarthatatlanná válni a helyzet

Menedék - Baráthosi

A tartomány vezetése ezért ultimátumot adott a boszniai kormánynak, hogy tegyenek rendet – közölte az M1 Híradója.

Évekkel ezelőtt turisták tömegei látogattak el Bihácsra, hogy a történelmi belváros műemlékeit megcsodálják. Ma már azonban a boszniai település köztereit és utcáit a migránsok vették birtokba. A helyiek azt mondják, félnek. Az egyik idős asszony arról beszélt az M1 stábjának, hogy a délszláv háborút ő és a családja is menekültként élte át, de soha nem jutott volna eszükbe betörni, lopni, vagy másokkal erőszakoskodni.

A város polgármestere azt mondja, több ezer olyan bevándorló érkezett Bihácsra, akiknek az esetleges bűnözői múltját senki sem ismeri. Suhret Fazlic úgy fogalmazott, felháborítja, hogy a horvát rendőrök gyakran a Szerbiából érkező migránsokat is Bihács felé toloncolják ki – derült ki az M1 Híradóból.

A város vezetője úgy fogalmazott, a bosnyák védelmi minisztérium és az idegenrendészet egyszerűen tudomást sem vesz a Bihácsot és térségét érintő migrációs válságról, ami rendkívül súlyos helyzethez vezethet.

Mindeközben a bihácsiak türelme egyre fogy. A tartomány vezetése ezért úgy döntött, ha egy héten belül nem születik megoldás, megkezdik a migránsok elszállítását Szarajevóba. A kanton szállítmányozóival pénteken egyeztek meg erről.

A térség rendőrségi szóvivője szerint vannak néhányan, akik hasznot húznak a migránsokból. Ale Siljdedic azt mondta, egyesek közülük embercsempészettel foglalkoznak, mások kiadják a lakóépületeiket az illegális bevándorlóknak. A szóvivő hozzátette, a migránsok által elkövetett bűntények száma folyamatosan nő, ezért a napokban létrejött válságtörzs a határ menti városban szolgálatot teljesítő rendőrök számának növelését kérte – hangzott el az M1 Híradójában.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Anunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben - Zecharia Sitchin - Chris HardyAnunnaki csomag - 2 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 11 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat