HunHír.info

2019. Ígéret hava 20. nap, Kadarta napja.

”...arról szól, hogy hogyan adjuk fel önmagunkat...”

2018. december 06. 10:47
Hunhír.info

terrortamadas-isztambul2016-06-07-500.jpgEl kell távolodni a terrorizmus klasszikus felfogásától, hiszen ma már hibrid háborúról beszélünk – mondta a Magyar Időknek Horváth József biztonságpolitikai szakértő. Ennek részei az egyéni és a szervezett akciók, a no-go zónák, az iszlámalapú pártok megjelenése és a keresztény értékeket háttérbe szorító politikai döntések is. A szakértő szerint már jóval többről van szó, mint a terrorizmus elleni küzdelemről: arról szól, hogy hogyan adjuk fel önmagunkat.

Magyar Menedék - Raffay

Való igaz, hogy az elmúlt két évben nem történtek tömeges terrortámadások Euró­pában, de ez nem azt jelenti, hogy a biztonságérzetünk és a veszélyhelyzet radikálisan megváltozott volna – magyarázta a Magyar Időknek Horváth József, a biztonságpolitikai szakértő szerint elfedik a valóságot azok a statisztikák, amelyek a terrorizmus csökkenéséről tudósítanak.

2015-ben az illegális migrációval párhuzamosan volt egy felemelkedő szakasza Európában a terrorizmusnak, amely sokszor száz feletti áldozatszámmal járt, azután csak néhány tucat halált okozó támadások történtek, amit az olyan fapados akciók követtek, mint a késelések vagy gázolások – mondta Horváth József.

Mindezt a szakértő két okra vezette vissza. Az, hogy nem történt a közelmúltban összehangolt terrortámadás, nagyrészt a titkosszolgálatok és rendvédelmi szervek munkájának az eredménye. Túlfeszített tempóban dolgoznak, bár jelentős létszámemelés, fejlesztés vagy beruházás nem történt, sőt a törvényi szabályozás sem adott nagyobb mozgásteret e szerveknek. Az országvezetők felfogták, hogy a hidegháborút követő békés korszaknak vége van – magyarázta a szakértő, kiemelve, hogy Németországban és Nagy-Britanniában is több nagyobb akciót előztek meg.

A másik ok, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet megrendült a Közel-Keleten, pillanatnyilag nem célja egy összehangolt támadás megszervezése, véli a szakértő, mert arra koncentrál, hogy illegális vonalait megvédje, stabilizálja, és ­embereit, ­forrásait átmentse későbbi akciókra, közben arra buzdítja híveit, hogy kövessenek el egyszerűbb és könnyebben kivitelezhető támadásokat.

Az tehát, hogy csökken a terrorizmus, propagandakeltésre alkalmas, hamis biztonságérzetet, egy illúziót ad. A terrorizmusnak azonban az Iszlám Állam felszámolása sem jelentené a végét, véli a szakértő. Fontos, hogy a terrorszervezet állapotát ne tévesszük össze az iszlám radikális gondolkodás térnyerésével. El kell távolodnunk a terrorizmus klasszikus értelmezésétől. Ma már hibrid háborúról beszélünk. A szervezett bűnözés, no-go zónák, az egyéni akciók egy többlépcsős küzdelem részei, amelynek célja, hogy megszerezzék a politikai befolyást – fogalmazott.

Megjelennek iszlám alapú pártok is, amelyek tagjai kitanulják a demokratikus rendszer működését, és ezt kihasználva jutnak hatalomhoz. Mindez már jóval több, mint a terrorizmus elleni küzdelem. Az iszlám radikálisok már önkényesen veszik le a keresztet az iskolák faláról, Nyugat-Európában átnevezik a karácsonyi ünnepet fenyőünnepre. Ez is annak a küzdelemnek a része, hogy hogyan adjuk fel önmagunkat és védelmi állásainkat. Azt mutatja, hogy már kis nyomásra is feladjuk pozí­cióinkat. Hamis elképzelés, hogy szép szóval meg lehet győzni a tigrist arról, hogy legyen vegetáriánus. Márpedig mi vegetáriánusok vagyunk – tette hozzá Horváth József.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat