HunHír.info

2019. Kikelet hava 26. nap, Termékenyülés ünnepe napja.

Titokban működnek az Iszlám Állam európai sejtjei

2018. november 09. 17:09
Hunhír.info

isil2-250.jpgÖsszeolvadhat az Iszlám Állam és az al-Kaida. Erről beszélt az orosz biztonsági tanács titkára. Úgy látja, a szervezetek rájöttek arra, hogy a regionális sejtekre támaszkodó hálózati modell hatékonyabbá teheti a működésüket. Európára vészterhes idők várnak, ha most nem ismeri fel a bevándorlásban rejlő veszélyeket. Embercsempészet, emberrablás, zsarolások, betörések: nem tisztességes munkával alapozzák meg az anyagi hátterüket. Ebből következően ez a piac véges, minden területen.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Van a világon körülbelül kétszáz terrorcsoport. Most sem összeolvadásról, hanem szorosabb együttműködésről lehet beszélni. Azért nem olvadnak egybe, mert ezek a csoportok különböző regionális pontokat fognak át. Ezeket a területeket nem engedik át sosem a másiknak, mivel ez nem csak terror kérdése, hanem anyagi ügy is.

Az adott területet ellenőrzik, bűnözői megoldásokat használnak. Embercsempészet, emberrablás, zsarolások, betörések: nem tisztességes munkával alapozzák meg az anyagi hátterüket. Ebből következően ez a piac véges, minden területen.

Már nem terrorszervezetek – inkább hadseregek

A jövőben inkább az várható, hogy azokat a katonákat, akiket Európa vagy az Egyesült Államok irányába tovább küldenek, ott képzelhető el majd bizonyos szintű „technikai együttműködés”, például a közös finanszírozás szempontjából. Vagy a hálózatrendszerben lévő közös érdekviszonyok kialakítása révén – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő volt az M1-en.

Mint fogalmazott: fontos ugyanakkor tudni, hogy ezek tulajdonképpen nem terrorszervezetek. „Túl könnyen fogalmazunk. Ugyanis ezek gyakorlatilag paramilitáris hadseregek. A terrorizmus egyik formája a konspiráció, de ezek a szervezetek már nem bujkálnak. Az Iszlám Állam európai sejtjei viszont a terrorszervezetekre jellemző módon titokban működnek. Amit Szíriában, Irakban vagy Afganisztánban látunk az nyílt fegyveres háború” – tette hozzá.

A visszavágás célpontjai lettünk

Földi László szerint sikeresnek tekinthető az Iszlám Állam elleni küzdelem, mert Irakban megszűntek létezni, Szíriában is lassan felszámolják, Irán egyébként sem szerette őket, és így maradt az, hogy célpontként Afrikát vagy éppen az Európa felé tartó utat válasszák. Két oka van az európai megjelenésüknek. Az egyik, hogy új területre van szükségük, a másik pedig az, hogy a „visszavágás célpontjai vagyunk”. Hisz a közel-keleti térségben „mi kezdtük” a háborút, a zűrzavart, a Nyugat verte szét a már meglévő rendszereket. Az ellenünk történt támadásoknak ott nincs vége, hogy az elmúlt években néhányszor terrorcselekmény történt Európa különböző pontjain. Ahogy szorulnak ki a saját területükről, úgy teszik át a székhelyüket ezek a front a front ellen harcoló paramilitáris képződmények – magyarázta.

Mint kifejtette: nem csak hogy messze földről Európába jönnek tömegesen, hanem az inkriminált negyedekben az egyébként Európában született és szélsőségességre hajlamos fiatalembereket is hajlamosak beszervezni, a dzsihádra hivatkozva. Ez az igazi nagy csapás Európára nézve. Ezek az itt született szélsőségesek pontos helyismerettel rendelkeznek, nyelveket ismernek, az ő potenciális hátterük és hadseregük ilyetén már régóta jelen van, egész pontosan itt született másod- és harmadgenerációs bevándorlóként ugyan, de már európai polgárként – fejtette ki a biztonságpolitikai szakember.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat