HunHír.info

2018. Enyészet hava 17. nap, Érd napja.

Kicsit többet akarunk, mint Orbán - az illegális idegen szutykokat a határainkon fegyverrel állítanánk meg....

2018. november 09. 11:43
Hunhír.info

menekultek-tamadnak-250.jpgKét jelöltből lehetett választani, az egyik extrém, szélsőséges módon liberális bevándorláspárti, másik egy bajor kereszténydemokrata, foglalta össze röviden Orbán Viktor, hogy a Fidesz csütörtökön miért az utóbbira, Manfred Weberre szavazott az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltjének szavazásán. A miniszterelnök a szokásos, péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádión elmondta, hogy Weber a tavaszi választások előtt kiállt a Fidesz mellett, ezért amikor neki van szüksége a segítségre, akkor illik visszasegíteni.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Arra a kérdésre, hogy a 2019-es EP-választások előtt egységes-e az EPP, Orbán azt mondta: szerinte még nem állnak készen arra, hogy megnyerjék a választást, de már jó úton haladnak. A Fideszt is magában foglaló Európai Néppárt Európa legbefolyásosabb pártcsaládja, jegyezte meg a miniszterelnök, a baloldal pedig összeomlásban van. Azt azonban hibaként rótta fel, hogy a briteket nem tudtuk bent tartani, a migránsokat nem tudtuk kívül tartani.

Az ENSZ migrációs paktummal kapcsolatban, amelynek tárgyalásából Magyarország az elsők között lépett ki, a miniszterelnök kijelentette, hogy a Fidesz dolga az, hogy az emberek oldalán álljon és megvédje őket az illegális bevándorlástól, a terrorizmustól és a gazdasági nehézségektől.

Jobb az emberekkel kormányozni, mint az emberek nélkül, és végképp jobb, mint az emberek ellenében.

Ezért van az, hogy a magyar kormány elutasította a készülő paktumot.

Én általában híve vagyok a nemzetközi szerződéseknek, hasznos dolgok azok, de ez rossz az embereknek. Olyasmiket akarnak nemzetközi köztámogatottságra emelni, ami nem jó, például azt, hogy a migráció az egy alapvető emberi jog.

Orbán Viktor szerint az ENSZ-paktumhoz hasonló szerződések azt ígérik a világ szegényebb részein élő embereknek, hogy vannak olyan országok, ahol várják őket, ezért az ilyen dokumentumokra nemet kell mondani.

Világossá kell tenni, hogy ide ne gyertek, jelentette ki Orbán.

Szóba került a legújabb nemzeti konzultáció is. A miniszterelnök úgy véli, hogy meg kell hallgatni az ellenzék azon felvetését a konzultáció ellen, hogy így is a magyarok költik a legtöbbet a családokra, miért van erre szükség, ugyanakkor Orbán szerint intézkedésekre van szükség a folyamatosan csökkenő népesség miatt. Mert ha így folytatódik a helyzet, akkor nem lesz az Istennek soha több magyarja, idézte Arany Jánost a miniszterelnök. Hozzátette: mindig rosszul jártunk, ha nem tiszteltük eléggé az életet és a családot.

Bár a migráció könnyebb megoldást jelentene a csökkenő népesség ellen, de nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek. (…) Arra kérem a magyarokat, különösen az asszonyokat és a nőket, hogy fél órát szánjanak erre a kérdőívre.

Orbán Viktor legutóbbi kínai látogatásával kapcsolatban elmondta: a következő 5-10 évben az európai gazdaság motorja Közép-Európa lesz, ezt látják a kínaiak is. A befektetőknek fontos a stabilitás, ez pedig Közép-Európában, és különösen Magyarországon jelen van, tekintve, hogy a választóknak köszönhetően nyolc éve folyamatos a politikai és személyi folytonosság.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudunk sikeresek lenni a kínai piacon, a miniszterelnök úgy válaszolt: Magyarország tömegtermelésben nem tud szerepet vállalni, de jók vagyunk minőségi termékek gyártásában, a tokaji bortól kezdve a libapehelypaplanig. A kínai export 2-2,5 millió dollár körül van.

Nem maradhatott ki a témák közül a CEU ügye sem. Orbán Viktor szerint amióta megjelent az általa csak Soros-egyetemnek hívott CEU, azóta állandó a hisztériakeltés körülötte. A miniszterelnök viszont úgy gondolja, hogy csak be kell tartani a törvényeket, és akkor nem lesz gond, ezenfelül pedig blöffnek tartja, hogy a CEU más városba fog költözni.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat