HunHír.info

2018. Enyészet hava 16. nap, Tuga napja.

Fényes nappal, utcán bántalmazta a magyar tanítónőt az „anyukának” nevezett agresszív cigány némber

2018. október 26. 08:10
Hunhír.info

cigany_250.jpgOktóber 24-én, szerda délután a kézdivásárhelyi Új utca környékén a "roma nemzetiségű" M. K. I. előbb verbálisan, majd fizikailag is bántalmazta fia korábbi tanítónőjét, B. Zs.-t, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Gimnázium pedagógusát. Majd miután a sértett segítségért kiáltott, megfenyegette, hogy „legközelebb többet kap”. Az áldozat férje segítségével, szemtanú hiányában a sürgősségre ment.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

A Petőfi Sándor Gimnázium II. B. osztályának tanítónőjében mély nyomot hagytak a történtek. A tanügyben 8 éve dolgozó B. Zs. elmondása szerint a gondok már a beiskolázáskor elkezdődtek, amikor az érintett szülő többször és hevesen nehezményezte, amiért gyereke a B-osztályba, és nem az A-ba került. Ezt követően minden alkalmat megragadott, hogy kritizálja és kifogásolja a tanítónő munkáját, folyamatosan zaklatta őt, de a gyereke osztálytársait és a többi szülőt is.

Rendszeresen panaszkodott az intézmény igazgatójánál, sőt a tanfelügyelőségen is, arra hivatkozva, hogy nemzetisége miatt rosszul bánnak a fiával, hol a tanítónőt, hol az osztálytársakat vádolta.

A tantestület tagjai tanúsítják, az érintett anyuka a tanítási idő alatt folyamatosan az iskola körül tartózkodott, fenyegette a gyerekeket, akik közül többen elkezdtek félni iskolába járni. B. Zs. előkészítő és első osztályban tanította M. K. I. fiát, és azt hitte, megpróbáltatásainak vége az idei tanévtől, a kisfiú ugyanis a Turóczi Mózes-iskolában folytatja tanulmányait. De tévedett.

– Szerdán szokásomtól eltérően gyalog mentem hazafelé, és megláttam őt. Mintha várt volna rám. Trágárul szidalmazott, tudtam, hogy verbálisan nagyon agresszív, de nem gondoltam, hogy bántalmazásig fajul a dolog. És ha ezt meg merte tenni, akkor félek, hogy legközelebb is megteszi; ha nem velem, akkor mással – idézte fel lapunknak a történteket B. Zs.

– Én a tőlem telhető legtöbbet megtettem azért, hogy a gyerek jól érezze magát az osztályközösségben, külön figyelmet fordítottam rá, és úgy gondolom, jól is érezte magát nálunk. Az anyuka azonban rémeket látott, talán kisebbségi komplexus, talán egyéb lelki probléma okán, nem tudhatom, de azt állíthatom, hogy nálam minden gyermek egyforma nemzetiségtől, családi háttértől függetlenül – tette hozzá.

Érdeklődésünkre Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője megerősítette, szerda délután 2 óra körül értesítette az egyenruhásokat a kézdivásárhelyi kórház szolgálatos orvosa, hogy egy bántalmazott nő jelentkezett nála. „Kollegáim azonnal a helyszínre siettek, ahol szóba álltak a 32 éves áldozattal, illetve azonosították a támadót egy 41 éves nő személyében.

A támadó ellen ütlegelés és más erőszakos cselekedet vádjával indítottak eljárást, folyik a nyomozás a pontos körülmények kiderítése érdekében.”

Az eset pikantériája, hogy amikor a verekedős "anyuka" tavaly minden alap nélkül a fia elleni diszkriminációval vádolta meg a Petőfi Sándor-iskola tantestületét, a főtanfelügyelő arra utasította az igazgatónőket, hogy kérjenek tőle bocsánatot. Kiss Imre tegnap külföldön tartózkodott, így nem tudtuk megkérni, hogy elemezze sajátos ügykezelése „foganatját"

székely hírmondó nyomán

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat