HunHír.info

2018. Enyészet hava 16. nap, Tuga napja.

Betolakodók balhéznak a boszniai Bihácson

2018. október 22. 07:21
Hunhír.info

Bosznia továbbra is tehetetlen az illegális bevándorlással szemben. Ennek legnagyobb elszenvedője Bihács, ahol összegyűlnek a bevándorlók, hogy alkalomadtán megpróbáljanak Horvátországba és azon keresztül Nyugat-Európába szökni. A bihácsiak szerint a betolakodók megjelenésével romlott a közbiztonság.

Több ezren vonultak utcára az illegális migránsok miatt Bihácson. Az észak-nyugati boszniai településen rendszeresen tüntetnek az ott élők a bevándorlók miatt. Szombaton este a demonstrálók lezárták a főbb utakat és feltartóztatták a migránsokat szállító járműveket.

A demonstráció egyik szervezője azt mondta az M1-nek, megállítanak minden buszt és vonatot, egyetlen migránst sem engednek be.

Gyakoriak a verekedések

A helyiek azt mondták, megszűnt a közbiztonság azóta, amióta a migránsok a város melletti erdőben táboroznak. A környék romos házaiban meghúzódó bevándorlók egymással versengő csoportjai szinte napi rendszerességgel összeverekednek.

A legutóbb csaknem két hete tört ki zavargás az egyik táborban. A hatóságok kétszáz rendőrt vezényeltek a helyszínre, akik sátorról sátorra járva ellenőrizték az ideiglenes tábort és több migránst bilincsben vittek el.

Lövések dördültek

A razziát a tömegverekedés miatt indítottak a hatóságok. Előbb két iráni esett egymásnak, egyikük súlyos sérülést szenvedett, majd egy nagyobb afgán és iráni migránscsoport verekedett össze. A kiérkező rendőröket botokkal és kövekkel dobálták meg, egy rendőrautót is megrongáltak – fejtette ki a történteket a rendőrségi szóvivő.

Elmondta: a rendőrök saját épségük érdekében négy éles lövést adtak le a levegőbe, amire valamelyest megnyugodtak a kedélyek.

A legfrissebb adatok szerint csak szeptemberben több mint 2700 migráns érkezett Bihács környékére. A többségnek semmilyen irata nincs, de van köztük olyan is, akit már kiutasítottak Boszniából.

Migránsok fő célja

Bosznia-Hercegovina idén vált a Nyugat-Európába tartó bevándorlók célpontjává. A magyar határzár miatt az illegális migránsok ugyanis már Szerbiából is inkább Bosznia felé indulnak. Mások pedig Görögországból indulva Albánián és Montenegrón keresztül érik el Bosznia-Hercegovinát, majd onnan menjenek tovább Horvátországba, majd pedig Szlovéniába és végül Nyugat-Európába.

Az Európai Unió hatmillió eurót, vagyis csaknem kétmilliárd forintot ajánlott fel Boszniának a migrációs helyzet kezelésére.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat