HunHír.info

2018. Enyészet hava 18. nap, Kartal napja.

Migránsok lerombolták a határkerítést

2018. október 20. 09:30
Hunhír.info

Mexikó támogatja azokat, akik legálisan akarnak belépni területére, de megakadályozza az illegális határátlépést - mondta Enrique Pena Nieto mexikói elnök azzal kapcsolatban, hogy a hondurasi migránskaraván tagjai benyomultak Mexikó területére.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Mint akármelyik szuverén ország, Mexikó sem engedi, hogy illegálisan belépjenek területére, főleg nem erőszakos módon - jelentette ki Pena Nieto, hangsúlyozva, hogy támogatják azokat a bevándorlókat, akik "a törvényeket tiszteletben tartva" akarnak bejutni Mexikóba.

Az erőszakos belépés merénylet az ország szuverenitása ellen, ezenfelül veszélyes a migránsokra, különösen a kisfiúkra, kislányokra, a nőkre és az idősebbekre - vélekedett a mexikói államfő.

Pena Nieto példátlannak minősítette a mexikói-guatemalai határon pénteken kialakult helyzetet, amikor a hondurasi migránskaraván tagjai erőszakosan behatoltak Mexikó területére.

Az észak-hondurasi San Pedro Sula városból a múlt szombaton elindult mintegy 3000 emberből álló csoport pénteken nekirontott a határkerítésnek, majd mexikói területre lépett, ahol néhány száz mexikói rendőr fogadta őket. A migránsok és a rendvédelmi szervek összecsaptak, ötven hondurasinak sikerült áttörnie a sorfalat, a többiek paprikaspray hatására visszavonulót fújtak. A migránsok közül néhányan kövekkel dobálták a mexikói rendőröket.

Ez a népes kontingens illegálisan akart belépni Mexikó területére, bántalmazva a szövetségi rendőrség tagjait, akik ráadásul még fegyvert sem viselnek az emberi jogi protokollnak megfelelően - fogalmazott a mexikói elnök. A helyzetet a mexikói biztonsági erőknek sikerült ellenőrzésük alá vonniuk, akik helyreállították a rendet - mondta Pena Nieto.

A mexikói hatóságok tájékoztatták a karaván tagjait arról, hogy aki be akar lépni, megteheti a megfelelő úti okmányok és vízum birtokában - közölte a mexikói államfő. Ezenfelül tudatták velük, hogy menedékkérelmet is benyújthatnak, amiben az ENSZ segítséget nyújt - tette hozzá.

A mexikói elnök elmondta, hogy a belügy- és külügyminiszter folytatják a párbeszédet a karaván tagjaival a biztonsági feltételek biztosítása és a rendezett, a jogi kereteket és az emberi jogokat tiszteletben tartó migráció érdekében.

Donald Trump amerikai elnök a héten kilátásba helyezte, hogy lezárja az Egyesült Államok déli határát, és a határhoz vezényli a katonaságot, ha Mexikó nem állítja meg az Egyesült Államok felé tartó menekülteket Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból. A Fox televízió későbbi tudósítása szerint az Egyesült Államok és Mexikó közös tervben állapodott meg a migránsprobléma kezelését illetően.

HÍRTV.HU

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat