HunHír.info

2019. Napisten hava 24. nap, Csörsz napja.

„Független igazságszolgáltatás”: Beleszállt lengyel kollégáiba az Országos Bírói Tanács

2018. szeptember 14. 13:21
Hunhír.info

justicia250.jpgA magyar után a lengyel kormány tekintélyének aláásásához is kész asszisztálni az Országos Bírói Tanács (OBT), amely múlt héten, kritikus pillanatban csatlakozott Brüsszel Varsó-ellenes tengelyéhez. Az OBT támogatja az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózatának (ENCJ) kezdeményezését a Lengyel Bírói Tanács (KRS) ENCJ-tagságának felfüggesztéséről.

Magyar Menedék - Raffay

A testület, amely körül számos probléma és gyanús ügy merült fel az utóbbi időben (lásd ITT és ITT) a Kúria egyik termében, zárt ajtók mögött vitatta meg az ügyet, és többségi határozatával, 6:4 arányban a támogatásáról biztosította a kezdeményezést. Brüsszel Lengyelországot Hazánkhoz hasonlóan komoly nyomás alatt tartja, amiért kormánya szuverenista politikát folytat, intézményeit meg akarja védeni a külföldi befolyástól és a nemzeti identitását veszélyeztető erőktől.

Az Európai Parlament februárban Lengyelországban ellen próbálta megvédeni a szerinte veszélyben lévő alapvető európai értékeket a hetedik cikkely szerinti eljárás elfogadásával. A most már Magyarországot is fenyegető eljárás keretén belül akár kizárhatják a célkeresztbe került tagállamot az uniós döntéshozatalból, így az őt érintő ügyekből is, ám ehhez az Európai Tanács négyötödös többsége kell.

A lengyelek ügye ősszel folytatódik.

Az ENCJ a Reuters beszámolója szerint szeptember 17-én készül felfüggeszteni a Lengyel Bírói Tanács tagságát azzal az indokkal, hogy Lengyelországban megszűnt az igazságszolgáltatás függetlensége. A döntést megelőző vitában az OBT felfüggesztés melletti állásfoglalása lehet az adu, hiszen azt csak úgy lehet magyarázni, hogy a lengyeleket még a legközelebbi szövetségesük is elítélte, szóba sem jöhet tehát más, mint a KRS felfüggesztése. Ez a határozat pedig – mivel az ENCJ de facto tanácsadó szerepet tölt be az unió vezető testületei mellett – súlyos, talán jóvátehetetlen károkat okozhat Varsó Brüsszellel szembeni védelmének.

Tűzfalcsoport

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat