HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Tartózkodni létkérdésekben?

2018. szeptember 13. 23:14
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

bor250.jpgJézus Krisztus arra int, igenünk legyen igen, nemünk legyen nem (Mt 5, 37). Vannak létkérdések, melyekben vagy igent mondunk, vagy nemet, de – klasszikusan szólva – tertium non datur. Nincs harmadik lehetőség.

A legkomolyabban állítom: nem haragszom annyira arra, aki megszavazta a Sargentini-jelentést, mint arra, aki viszont a szavazáskor tartózkodott. Nem, kéretik egyszer s mindenkorra megjegyezni, vannak történelmi léthelyzetek, amikor csak igen van és nem. Harmadik nincs. Tertium non datur.

Amikor a Facebookra be szeretne jelentkezni valaki, mindjárt egy opció előtt áll: Z. úr – az alapító – megkérdezi ilyenkor, hogy a regisztráló mégis milyen nemű. Hármas opcióból választhat aztán: 1. férfi, 2. nő, 3. egyéb.

Igen, ez nem tévedés. Férfi, nő, egyéb. De nem, nem küldöm el Z.-t (tudjuk, ki az) semmilyen éghajlatra. Ő csak azt adja ugyanis, éspedig eléggé következetesen, amit a lényege. (Akárcsak az EP megannyi képviselője.) No de hogy olyanok is tartózkodnak a szavazástól létkérdésekben, akiktől ezt az ember egyáltalán nem várta volna, több, mint hiba. Bűn.

Nem óhajtok személyeskedni, nyilván csak a süket nem tudja, kikre céloz ezúttal e sorok írója. Tényleg elképesztő, sőt jelzőkkel eléggé nem is minősíthető, hogy vannak, akik ilyenkor is nyelvelnek, szidják a rendszert, a kormányt, miközben tartózkodásukkal zöld utat nyitnak a – mondjuk így – másságpártiaknak, akik lehet, hogy kívül zöldek, ámde belülről pirosak vagy kékek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Állatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben - Melanie Joy, Wallace SifeÁllatbarát kombó - két állatbarát könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 7 490 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat