HunHír.info

2019. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

A „szerb testvéreink” azért a magyarlakta vidékekre telepíti az askáli cigányokat

2018. július 31. 12:37
Hunhír.info

ciganytelep.jpgKomoly nemzetiségi feszültségeket szül, hogy a szerb kormány továbbra is a magyarlakta vidékekre igyekszik zsuppolni a Koszovóból menekülő, muszlim hitű, albán anyanyelvű - tehát még csak szerbül sem beszélő - askáli cigányságot. A Délhír beszámolója szerint több magyar településen is heves tiltakozásokat váltott ki az újabb betelepítési hullám.

Menedék - Atilla

Tovább folytatódik az az évtizedek óta tartó trend, melynek keretében a szerb állam lassan, de biztosan koszovói cigányokkal igyekszik felborítani a Délvidék magyarok által lakott területeinek etnikai összetételét.

A Délhír a szórvány- és tömbmagyarság újabb tiltakozásáról adott hírt, melyben kiemelik: az ötezer lakosú Melencen több mint 1700-an írták alá a betelepítést elutasító petíciót.

De Martonos, Péterréve, Nagybecskerek, Kishegyes lakosságának sem tetszenek az új szomszédok, ahogy Erzsébetlak és Muzslya - a Bánság két szigetmagyar települése - sem repes az örömtől. A melenceiek elmondása szerint ők nem a Koszovóból érkezők nemzeti hovatartozását vagy vallási felekezetét kifogásolják, hanem az együttélést megnehezítő, súlyos szociokulturális hiányosságokat - a koszovói cigányság sokszor alapfokon sem beszéli az államnyelvet - és a beilleszkedési szándék teljes hiányát.

A portál szerint a helyi magyarság a higiéniai körülmények és a közbiztonság lényeges romlására panaszkodott a betelepítések által érintett területeken.

A Délhír rámutatott, hogy míg a délvidéki magyarok tömegei kényszerülnek külföldre, addig az állam az általunk is befizetett közpénzekből nem a helyi fiatalokat segíti, hanem továbbra is sorra vásárolja fel a házakat a koszovói cigányság részére, ennek következtében pedig már számos délvidéki településen megváltozott a lakosság etnikai összetétele, minden esetben a magyarság rovására.

Mint emlékezetes, a Jobbik ez ellen a folyamat ellen már többször szót emelt a magyar parlamentben, ám Szávay István még az idei választás után is hiába kérte, hogy a határon túliak szavazataira mindig éhes Fidesz emelje föl a szavát a nemzetiségi arányok erőszakos megváltoztatása ellen, Orbán Viktoréknak azt követően sem fontos az elszakított magyarság érdekeinek valódi képviselete, hiába voksolt rájuk a többség.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat