HunHír.info

2018. Enyészet hava 17. nap, Érd napja.

Sukoró-ügy: visszadobott panaszok

2018. július 31. 06:35
Hunhír.info

velencei-to.jpgReintegrációs őrizet keretében, immár otthon tölti büntetését a sukorói telekcsere, illetve hűtlen kezelés miatt szabadságvesztésre ítélt Tátrai Miklós és Császy Zsolt. Ügyükben egy éven belül dönthet az Emberi Jogok Európai Bírósága is. A Kúria ítélete egyébként beemelte a tényállásba az annak idején először a Magyar Hírlap által feltárt, zárt ajtók mögött lefolytatott találkozóról készített feljegyzést, amely szerint Gyurcsány és kormányának más képviselői támogatták a beruházást, sőt, a miniszterelnök határidővel feladatokat is szabot

Elutasította az Alkotmánybíróság a Sukoró-perben elítélt Tátrai Miklós és Császy Zsolt panaszát – tudatta közösségi oldalán Császy, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori jogi értékesítési igazgatója, akit tavaly nyáron a Kúria két és fél év, míg volt főnökét három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt. Bár Tátraiékat másodfokon felmentette a Szegedi Ítélőtábla a hűtlen kezelés vádja alól, a legfőbb bírói fórum végül rács mögé küldte őket a Gyurcsány-kormány idején a Velencei-tó mellé tervezett vigalmi negyed telekcsere-szerződése miatt. Immár mindkét elítélt otthon van, szabadult a börtönből, élve az úgynevezett reintegrációs őrizet elnevezésű intézmény lehetőségével. Sőt, a Független Hírügynökségnek nyilatkozó Tátrai és Császy egyaránt beszámolt arról, hogy a büntetésvégrehajtás engedélyével hamarosan munkába is állnak.

Tátrai állítja, ma is úgy döntene a bíróság szerint az államnak 1,3 milliárd forintos kárt okozó kontraktus kapcsán, mint annak idején. A szerződést egyébként korábban szintén a Kúria mondta ki semmisnek. Beszámolt arról is, a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, az eljárásban egy éven belül várható ítélet. Ha ez kimondja, hogy nem volt jogszerű az eljárás, akkor kérhetnek még felülvizsgálatot a Kúriától.

Tátrai egyébként az interjúban kitért arra is, Gyurcsány Ferenc az „egész büntetőeljárás alatt nagyon korrekt volt, és többször is felajánlotta a segítségét, egyértelműen lelki teherként éli meg, hogy az ő szerepe miatt kerültünk ebbe a helyzetbe”. Ismeretes, a Központi Nyomozó Főügyészég a vitatott beruházást teljes mellszélességgel támogató bukott miniszterelnököt is meggyanúsította a nyomozás idején, ám a DK-elnök – bizonyítottság hiányában – végül nem került a vádlottak padjára.

A Kúria ítélete egyébként beemelte a tényállásba az annak idején először a Magyar Hírlap által feltárt, zárt ajtók mögött lefolytatott találkozóról készített feljegyzést, amely szerint Gyurcsány és kormányának más képviselői támogatták a beruházást, sőt, a miniszterelnök határidővel feladatokat is szabott.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyuri bácsi egészségnaptára 2019 - Szabó György - a bükki füvesemberGyuri bácsi egészségnaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat