HunHír.info

2018. Enyészet hava 17. nap, Érd napja.

Legfeljebb 15 évet kaphat a sólyi cigány gyerekgyilkos

2018. július 30. 16:56
Hunhír.info


Maximum 15 év börtönt kaphat a nyolcéves sólyi Adrienn 16 éves cigány gyilkosa, ha az elmeorvosi vizsgálat azt állapítja meg, hogy beszámítható. Ez azt jelenti, hogy jó magaviselete esetén, ha harmadolják a büntetését, feltételesen akár már tíz év múlva is szabad lehet

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Az egész országot megrázta annak a nyolcéves sólyi kislánynak a halála, akit brutális kegyetlenséggel kivégzett egy hajmáskéri cigány fiú. A falubeliek elmondása szerint a kislány kezei hátra voltak kötözve, és egy hurok volt a nyakában, amikor megtalálták a meztelenre vetkőztetett holttestét a Királyszentistván mellett lévő patakmederben. Az elkövető, a cigány F. Ferenc 16 éves volt a gyilkosság idején. Utánanéztünk, hogy milyen büntetésre számíthat a hatályos törvények szerint.

Mivel F. Ferenc még csak 16 éves, ezért a büntetésének letöltését nem fegyházban, hanem fiatalkorúak börtönében kell megkezdenie.

A fiatalkorúakra más szabályok vonatkoznak. Mivel ebben az esetben egy 16. életévét betöltött fiatalemberről beszélünk, ha életfogytiglani szabadságvesztésre ítélik, az ő esetében az 15 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést jelent – magyarázta lapunknak Lichy Gábor ügyvéd.

Ha feltételesen szabadságra bocsátják a jó magaviselete miatt, akkor tíz év múlva is kint lehet. De ez egy nagyon esetleges dolog.

Lichy Gábor szerint viszont van egy másik forgatókönyv is, amivel a sólyi gyilkos esetében ugyancsak számolni kell. Ez pedig az, hogy az elmeorvosi szakértők beszámíthatónak nyilvánítják-e majd. Vannak ugyanis arra utaló jelek, hogy F. Ferenccel nincs minden rendben. Köbli Miklós, Hajmáskér polgármestere korábban lapunknak azt mondta, hogy a fiú kisegítő iskolába járt, és szellemileg is visszamaradott.

Ha kóros elmeállapotúnak nyilvánítják, az azt jelenti, hogy nem büntethető. Ebben az esetben kényszergyógykezelést fog kapni és elmegyógyintézetbe viszik. A kényszergyógykezelés mindig határozatlan idejű. Ebben az esetben folyamatosan felülvizsgálatra kell majd járnia, ahol megállapítják, hogy javult-e az állapota. Ha javul, akkor akár már két év múlva is kiengedhetik, ha nem, akkor lehet, hogy akár húsz évig is az elmegyógyintézet lakója marad. Szóval ebben az esetben több verzió is elképzelhető.

Enyhítő körülménykén szokták értékelni a bírók, hogy ha valaki beismerő vallomást tesz és együttműködő. De enyhítő körülmény általában az is, hogy ha valaki nagyon nehéz körülmények közt élt a bűncselekmény elkövetésekor. Az ügyvéd szerint F. Ferenc esetében annyira elvetemült cselekményről van szó, hogy ez nem igazán fogja befolyásolni a bírót az ítélethozatalakor.

Mint arról korábban beszámoltunk, pszichológus kezelte a börtönben a 16 éves cigány gyilkost. F. Ferenc a nyomozóknak tett beismerő vallomásában azt mondta, hogy szándékosan csalta el a kislányt a patakhoz, mielőtt végzett vele.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Globális felmelegedés-ipar - Összeesküvés elméletek sorozatGlobális felmelegedés-ipar
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat