HunHír.info

2018. Enyészet hava 19. nap, Timur napja.

Jobbik: Inkább az MSZP tartozásával foglalkozzon a sajtó

2018. július 25. 07:28
Hunhír.info

sneider-tamas-250.jpg„A Jobbik pénzügyei helyett inkább azzal foglalkozzon a sajtó, hogyan rendezi az MSZP az 500 milliós tartozását” – erről beszélt a Jobbik elnöke, amikor megint a párt tartozásairól és a kampánypénzekkel kapcsolatos ügyekről kérdezték újságírók. Sneider Tamás azt nem tudta megmondani, hogy jelenleg mennyi pénz van a Jobbik számláján – közölte az M1 Híradója.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

„Nem tudja megmondani, hogy most mennyi pénz van a Jobbik számláján” – ezt válaszolta kedden újságírói kérdésre a Jobbik elnöke. Sneider Tamás ezen kívül arra sem tudott érdemben reagálni, hogy mi a pénzügyi forgatókönyvük a több százmillió forintos ÁSZ-bírság következményeinek kezelésére. A pártelnök csupán annyit mondott, hogy még mindig nem kaptak részletfizetési lehetőséget.

Az Állami Számvevőszék még tavaly ősszel büntette meg a pártot, mert jóval áron alul kötöttek szerződést Simicska Lajos hirdetőcégeivel, ami tiltott párfinanszírozásnak minősül. A Jobbik emiatt egy időre az állami támogatástól is elesett, így a több mint 660 milliós kiesést adománygyűjtéssel próbálták pótolni.

Csakhogy az összegyűjtött pénzt nem a tartozások kifizetésére költötték, hanem a kampányra – ezt a Jobbik frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton még júniusban ismerte el. Később az is kiderült, hogy a Jobbik kampánybeszámolójában a befolyt 100 milliós összeg helyett csupán egy 20 milliós tétel szerepel.

Sneider Tamás kedden azt mondta, a párt a teljes összeggel elszámolt, amely pontosan jelent meg mindenhol. Azt viszont továbbra sem tudta megmondani, hogy hányan kérték vissza pénzüket, akik kifejezetten az ÁSZ-bírság kifizetésére adakoztak, nem pedig a kampányra.

A Magyar Idők a hétvégén arról írt, hogy a támogatóik mellett saját megyei szervezeteinek a pénzét is felélte a Jobbik. A lap információi szerint a pártvezetés ugyanis a választási kampányra hivatkozva az egész országban elvonta a helyi tartalékokat, ez egyes megyéknél megközelítette a több tíz millió forintot is. A lap úgy fogalmaz, hogy a vezetés a párt egyéni jelölteknek kiutalt, összesen 106 millió forintnyi költségvetési forrást is bezsebelte.

A Jobbik elnöke az üggyel kapcsolatban csak annyit mondott: szerinte pártjuk helyett az MSZP 500 millió forintos tartozásával kellene inkább a sajtónak foglalkoznia, majd a gazdasági igazgatóhoz irányította az újságírókat.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat