HunHír.info

2018. Enyészet hava 17. nap, Érd napja.

Kovács Béla beperli az Index újságíróját, az oroszoktól nem kapott pénzt

2018. július 24. 19:43
Hunhír.info

kovacs-bela-jobbik-250.jpg„Az elmúlt 4 év bőven elég volt, hogy átgondoljam, mivel vádolhatnak” – mondta Kovács Béla a Hír TV Egyenesen című műsorában, majd sokadjára is kijelentette, visszautasítja az Alkotmányvédelmi Hivatal kémvádját, sosem működött együtt titkosszolgálattal, emlékei szerint még „véletlenül sem” lépett ilyenekkel kapcsolatba.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A Jobbik EP-képviselője korrektnek nevezte az eljárást, teljes mértékű betekintési joga volt az iratokba, és nem találtak bűncselekményre utaló jelet védőjével, Szikinger Istvánnal.

„Rengeteg diplomatával találkozom, fogadásokra járok, egy-egy ilyen alkalmával beszélgetünk az adott politikai helyzetről, az Európai Unióról” – mondta a politikus, aki szerint ez nem meríti ki a kémkedés fogalmát.

Az időzítés nem volt véletlen szerinte, 9 nappal az EP-választások előtt robbant ki a kémügy, „óriási szenzáció, ilyen még nem volt, de ilyenkor beindul a korlátlan fantázia.”

Kijelentette: az Index újságírója, Dezső András hazudott róla az ügyben megjelent cikkeiben, és ezért pert fog indítani ellene. Azért most, mert megvárta, hogy mi lesz az ügyének a vége. Az ítélkezési szünet után több pert is indít –tette hozzá.

Elmondta, tudott arról, hogy orosz feleségének volt korábban egy japán férje, de később, „ez szintén Dezső András agymenése”, már két férje is lett. Utána Kovács már arról beszélt, a nyomozati anyagokból mégis kiderült, hogy a feleségének egy osztrák férje is volt.

Ugyanakkor kijelentette a felesége nem volt KGB-s, és más titkosszolgálatokhoz sem volt köze. „Még felkérés sem érkezett” – húzta alá.

Titkos információkat sem nagyon tudott volna kiadni az EP-működéséről, mert minden fent van a honlapon, bárki megtalálhatja őket. Minden, a KGB-hez és a titkosszolgálati kapcsolataihoz kapcsolódó hírt kacsának nevezett. „Ez az ügy egy hollywoodi forgatókönyv, nyugodtan körbe lehetne küldeni” – fogalmazott az EP-képviselő, majd hozzátette: politikai támadásról van szó, hiszen 9 nappal a választások előtt szivárgott ki a kémügye. Kovács szerint azért sem függesztették fel másfél évig a mentelmi jogát, mert „ők sem voltak biztosak abban, hogy megáll a történet.”

A lejáratáson kívül Kovács szerint más oka is van az ügy kirobbanásának: a fideszesek látták, hogy ő mennyit dolgozik az EU-orosz kapcsolatokon, energetikai munkacsoportot is létrehozott – erre az uniós képviselők kérték fel. Ekkor jól alakultak az orosz-uniós kapcsolatok, és neki is érdeke volt, hogy ez a jó kapcsolat folytatódjon, nem csak Paks ügyében, hanem például a lejáró Gazprom-szerződés miatt is.

A munkacsoportról tudott az EP, semmi titkos dolgot nem csináltak.

2009 óta figyelte a magyar titkosszolgálat, a szocialisták azért tették ezt szerinte, mert nem hitték el, hogy a Jobbiknak sikerült 14,7 százalékot elérnie a 2014-es EP-választásokon. „Nem tudták elképzelni, hogy pénz nélkül egy 0,3 százalékos pártnak pár év alatt lesz 3 EP-képviselője.”

Kijelentette: Morvai Krisztinát is figyelték, mert szerintük ő Iránból hordta a Jobbiknak a pénzt, ő pedig Moszkvából hozza a forrásokat – egyik sem igaz Kovács szerint. Hozzátette, senki nem kérdezte meg tőle, hogy kapott-e pénzt Putyintól az EU bomlasztásáért, de a válasz természetesen nem.

Kovács elmondta, látta a 2035-ig, illetve 2050-ig titkosított, róla készült AH-s aktákat is, valamint a munkatársainál és a családi házában pedig házkutatás is volt.

hírtv.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat