HunHír.info

2018. Enyészet hava 19. nap, Timur napja.

Bogár László: Emberiség születik?

2018. július 21. 18:35
Hunhír.info

bogar-laszlo.jpg...Ma egyelőre elszigetelt és a globális beszéd-térben a média-óriások által eleve meghamisított módon eltorzítva értelmezhető lokális kísérletek zajlanak az emberi létezés közös immunrendszerének mozgásba hozására, és minden azon múlik, hogy lesz-e, egyáltalán lehet-e mindennek olyan globális együttműködési rendszere, amely talán alkalmas lehet a világ megmentésére...

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Az emberiség, mármint a mai értelemben vett ember, közel százezer éve létezik, ám maga az emberiség kifejezés csak néhány száz éves lehet

Az emberiség tehát eddigi létezésének 99%-át úgy élte le, hogy nem tudott arról, hogy mint emberiség létezik. Az ember mint faj, az eddigi idő döntő többsége során egymástól elszigetelt, többnyire egymásról nem is tudó közösségekben, majd később nagy kultúrákban ugyan, de egymástól teljesen függetlenül élte az életét. Mindaz ami az elmúlt néhány száz év során végbe ment, az tehát eddig nemcsak, hogy nem létezett, de nem is volt értelmezhető az ember számára. Az egymástól elszigetelt emberi terek összenyitásának történelmi felelőssége, s ezzel az emberiség fogalmának létrehozása a nyugati emberhez, egész pontosan a nyugatias modernitáshoz kötődik.

Az uralkodó történetírás „nagy földrajzi felfedezések” címszó alatt foglalja össze e folyamat drámai nyitányát. A fogalom persze a szokásos eufemizmussal rutinszerűen hamisítja meg a lényeget. E kifejezésből ugyanis akár arra a következtetésre is juthatnánk, hogy az európai fehér embert a tudásvágy hajtotta, ám a valóság ennél sokkal kietlenebb és kegyetlenebb volt. A fő mozgató erő ugyanis az anyagi javakban mérhető haszon bármilyen áron való növelésére irányuló féktelen vágy volt. Sok száz millió ember leírhatatlan szenvedésekkel teli halála jelzi ezt az apokaliptikus folyamatot. Amerika, Ázsia, Afrika és Ausztrália őshonos kultúráinak brutális kifosztása s többnyire vagy teljes elpusztítása, vagy olyan degeneratív felbomlási folyamatok elindítása, amelyeknek vészjósló és viszafordíthatatlan következményei mostanában bontakoznak ki igazán.

Nos, ez az „emberiség” megszületésének dicstelen korszaka, a világ nyugatias modernitás általi „összenyitása”, egyetlen gigantikus és kegyetlen piactérré alakítása, ahol csak egy cél létezik, a fizikai élvezetek kielégítésére alkalmas anyagtömeg korlátlan mennyiségi növelése. Akár az egész emberi létezés felszámolása árán is. Ma már napnál világosabb, hogy ez egy öngyilkos civilizáció, a rákos burjánzás metaforája, aligha véletlen, hogy az általam először huszonkét évvel ezelőtt használt „globalóma” kifejezést egyre több szerző veszi át, mint legutóbb John McMurtry a „The Cancer Stage of Capitalism” című világsikert aratott könyvében, amelyben igen részletesen írja le azt a végzetesen patologikus szervezeti-intézményi mechanizmust, amely ma a világot működteti. Akárcsak az élő szervezetben a rákos burjánzás, ez az intézményes rendszer is „trükkök százaival” vezeti félre a szervezet immunrendszerét, hogy ezzel önmagát mint a szervezet nélkülözhetetlen, sőt létfontosságú részeként tűntesse fel, miközben valóságos célja és funkciója a szervezet, elpusztítása.

Ez a „globalóma” a transznacionális vállalatokat mint „globális áttéteket” küldi be a lokalitásokba hogy ott az erőforrás-áramlást teljes egészében a saját mértéktelen erőforrás-felélési céljaira állítsa át. A globális fegyelmező intézményei (Valuta Alap, Világbank, WTO, hitelminősítők stb.) közben gondoskodnak arról, hogy azonnali megtorlásban legyen része minden lokális immunválasznak, míg a globális média, mint értelmező-hatalmi terrorgépezet a hamis-beszéd-tér felépítésével és működtetésével akadályozza meg, hogy a végveszélybe került világ legalább egyáltalán elbeszélhesse szenvedés-történetét. Az emberiség megmaradásának egyetlen esélye ha végre önmaga tudatára ébredve, mozgósíthatná talán még működőképes immunrendszerét.

Ma egyelőre elszigetelt és a globális beszéd-térben a média-óriások által eleve meghamisított módon eltorzítva értelmezhető lokális kísérletek zajlanak az emberi létezés közös immunrendszerének mozgásba hozására, és minden azon múlik, hogy lesz-e, egyáltalán lehet-e mindennek olyan globális együttműködési rendszere, amely talán alkalmas lehet a világ megmentésére. Vagyis, hogy a szervetlen folyamatokkal kegyetlenül kikényszerített emberiség képes lesz-e most már valóban szerves „kollektívumként” megfogalmazni önmagát.

Ne legyen semmiféle illúziónk, az önmaga létezését tagadó „globalóma” valójában már rég óta „világállamként” működik, csak, hogy ez a „világállam” az emberiség felszámolásának végzetes mechanizmusa. Az emberiség eddigi létezésének legsúlyosabb kihívása az, hogy képes lesz-e békés úton lebontani ezt az őt felszámolni igyekvő szuperstruktúrát, és helyette felépíteni egy olyan ma még ismeretlen konstrukciót, amelynek célfüggvénye alapvetően térne el ma a világot uraló „láthatatlan” globalómáétól. Az idő sürget, két okból is. Az egyik, hogy az emberi létezés külső természete (föld, víz, levegő, élővilág) és „belső” természete (lelki, erkölcsi, szellemi struktúrái) végzetesen megrendültek, összeomlás-közeli állapotban vannak. A másik, hogy a „globalóma” is érzi az őt fenyegető veszélyt, és eddigi intézményei helyett új, az eddigieknél is sokkal veszélyesebb szervezeti hálóval próbálja az emberiség megerősödni látszó immunrendszerét újra hatása alá vonni.

A transznacionális vállalatok kényszerítő-hatalma, az IMF és a töb­biek fegyelmező hatalma, és a globális média véleményhatalmi terrorja lelepleződött, a világ fellázadóban van ellenük. A „civil-szervezetek” és az általuk irányított globális migrációs hullám a „globalóma” áttétképző mechanizmusainak újabb csúcsfegyverét jelentik. Az egyetlen remény az lehet, ha kiderül, hogy éppen ezek az újabb csúcsfegyverek fogják kiprovokálni azt a világméretű összehangolt lázadást, amely az emberiség valóságos megszületéséhez vezet majd.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat